ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Λευκωσία,
19 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Μια Yamaha R1 αφιερωμένη στον Βαλεντίνο Ρόσι (vid)

Η Yamaha κατασκεύασε και χάρισε στον θρύλο του MotoGP μια ιδιαίτερη YZF-R1

Για να γιορτάσει την μοναδική καριέρα του Βαλεντίνο Ρόσι, η Yamaha αποφάσισε να τον ευχαριστήσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Κατασκεύασε μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στον Ιταλό αναβάτη την οποία του έκανε δώρο για να δείξει την ευγνωμοσύνη της για ότι έχει προσφέρει τόσο στην μάρκα όσο και στο άθλημα του MotoGP.

Η ιδιαίτερη αυτή R1 έχει ως βάση την αγωνιστική YZFR1 με την οποία ο Τόπρακ Ραζγκατλίογλου κατέκτησε φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Η Yamaha έχει τοποθετήσει όλα τα κορυφαία εξαρτήματα του αγωνιστικού τμήματος GYTR πάνω στη μοτοσικλέτα, ενώ το κουστούμι είναι όλο από ανθρακονήματα. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί στα 22 λίτρα, το υποπλαίσιο είναι εντελώς νέο από ανθρακονήματα, ενώ όλα πανω στη μοτοσυκλέτα (μαρσπιέ, τιμόνι, πλαίσιο) είναι ρυθμιζόμενα.


Η Brembo έχει αναλάβει τα φρένα της μοτοσικλέτας με την κορυφαία αγωνιστική της σειρά, ενώ η Ohlins έχει φροντίσει τις αναρτήσεις με εργοστασιακό εξοπλισμό. Στον κινητήρα έχουμε ειδική μονάδα διαχείρισης ECU REX 140 της Marelli η οποία ανεβάζει την απόδοση του συνόλου, ενώ οι εισαγωγές αέρα, οι αισθητήρες και το λογισμικό έρχονται απευθείας από το WSBK.

Η Yamaha R1 GYTR VR46 παραδόθηκε στον Valentino Rossi στη διάρκεια της εμφάνισής του στο One More Lap γεγονός της έκθεσης EICMA 2021 στο Μιλάνο μπροστά σε εκατοντάδες φίλους του Ιταλού. Ο ίδιος ο Rossi ανάφερε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσει τη μοτοσικλέτα στο αγαπημένο του Μιζάνο.

Πηγή: gazetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

H Brembo παρουσιάζει το SENSIFY™ (vid)

H Brembo παρουσιάζει το SENSIFY™ (vid)

Ένα νέο πρωτοποριακό έξυπνο σύστημα πέδηση, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη με τα παγκοσμίου φήμης εξαρτήματα φρένων της ...
autokinito.com.cy
 |  AUTO