ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Mercedes βάφει μαύρα τα μονοθέσια της Formula 1

Υποστηρίζει τον Λιούις Χάμιλτον που δίνει το δικό του αγώνα για τα δικαιώματα των μαύρων ανθρώπων

Τα «ασημένια βέλη» της Formula 1 πλέον γίνονται... μαύρα βέλη, μετά από απόφαση της Mercedes. Η ομάδα είχε πάντα σαν χαρακτηριστικό το ασημί χρώμα, ωστόσο φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά, ως προς όλες τις καταστάσεις.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο πιλότος που έχει δώσει σώμα και ψυχή ενάντια στο ρατσισμό, ύστερα από τις εξελίξεις που έχουν γίνει στον πλανήτη. Έχει τοποθετηθεί δημόσια, έχει λάβει συμμετοχή σε διαμαρτυρίες και συχνά εκφράζει τις ανησυχίες του.

Λέει, χαρακτηριστικά, ότι θα παλέψει όσο μπορεί προκειμένου να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στον κόσμο, αλλά και τη Formula 1, ανεξάρτητα αν είναι λευκός, μαύρος ή κίτρινος. Η Mercedes είναι μια εταιρεία που πάντοτε συμμετέχει ενεργά υπέρ τέτοιων κινημάτων και η ομάδα της στη Formula 1 έκανε την καλύτερη δυνατή κίνηση: έβαψε μαύρα τα φετινά μονοθέσια. Τέλος το ασημί λοιπόν και υποδεχόμαστε το σκούρο, μαύρο χρώμα που δίνει μια stealth εικόνα στο μονοθέσιο και δένει πολύ ωραία με την τιρκουάζ γραμμή (του χορηγού Petronas) αλλά και τις κόκκινες λεπτομέρειες (του χορηγού Ineos).

«Δεν αρκεί να παραμένουμε σιωπηλοί»

«Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας, όπως δεν έχουν καμία θέση και στο άθλημά μας ή την ομάδα μας. Το πιστεύουμε βαθύτατα στη Mercedes. Θεωρούμε ωστόσο, ότι δεν αρκεί να έχουμε τις σωστές πεποιθήσεις και τη σωστή νοοτροπία. Δεν αρκεί να παραμένουμε σιωπηλοί. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας, να μιλήσουμε για σεβασμό και ισότητα. Τα ασημένια βέλη θα αγωνιστούν σε μαύρο χρώμα για ολόκληρη τη σεζόν του 2020. Έτσι δίνουμε τη δέσμευσή μας για να δούμε μεγαλύτερη ποικιλομορφία μέσα στην ομάδα μας αλλά και στο σπορ μας.

Δεν θα κρύψουμε τις αδυναμίες μας σε αυτόν τον τομέα, ούτε την πρόοδο που πρέπει ακόμη να σημειώσουμε. Δίνουμε δημόσια δέσμευση για να αναλάβουμε θετική δράση. Σκοπεύουμε να βρούμε και να προσελκύσουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα από το ευρύτερο δυνατό φάσμα, να δημιουργήσουμε αξιόπιστα μονοπάτια για να φτάσουν έως το άθλημά μας και να χτίσουμε μια ισχυρότερη και διαφορετική ομάδα στο μέλλον. Με αυτή την ευκαιρία ευχαριστώ τη μητρική μας εταιρεία, τη Mercedes-Benz και τους συνεργάτες μας που υποστήριξαν και ενθάρρυναν αυτή μας την πρωτοβουλία» είπε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Τότο Βολφ.

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Nέο Honda Jazz e:HEV

Nέο Honda Jazz e:HEV

Προσφέρει μία αβίαστη οδηγική εμπειρία με κύρια χαρακτηριστικά την άμεση απόκριση και την αποδοτική λειτουργία
 |  AUTO
Ηλεκτρική η επόμενη Porsche Macan

Ηλεκτρική η επόμενη Porsche Macan

Η επόμενη Porsche Macan θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για τους λάτρεις των εναλλακτικών τεχνολογιών. ...
 |  AUTO