ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Mercedes-AMG S-Class E PERFORMANCE θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η S-Class έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο για τη Mercedes-AMG. Πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, οι ιδρυτές απέδειξαν ήδη ότι μπορούσαν να μεταμορφώσουν ένα πολυτελές σαλούν σε ένα σπορ όχημα με το πνεύμα της καινοτομίας της μάρκας.

Η μάρκα επιδόσεων και σπορ αυτοκινήτων από την Affalterbach έθεσε το πρώτο της ορόσημο το 1971, με τη Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG. Σήμερα, η νέα Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE με την υβριδική τεχνολογία AMG θέτει για άλλη μια φορά το σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Το μοντέλο E PERFORMANCE συνδυάζει τον κινητήρα AMG 4,0 λίτρων V8 biturbo με το ειδικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της AMG και ένα νέο στάδιο επέκτασης της μπαταρίας AMG υψηλής απόδοσης (HPB). Το ενεργειακό περιεχόμενο αυξάνεται από 6,1 στο HPB 80 σε 13,1 kWh στο HPB 150, αυξάνοντας την πλήρως ηλεκτρική εμβέλεια σε 33 χιλιόμετρα.

Η εστίαση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, ωστόσο, είναι λιγότερο στην ηλεκτρική αυτονομία και περισσότερο στην καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του. Με 802 ίππους και 1430 Nm ροπής, το μοντέλο αυτό θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία. Η επιτάχυνση σε 3,3 δευτερόλεπτα έως τα 100 km/h και η προαιρετική τελική ταχύτητα των 290 km/h υπογραμμίζουν την ανώτερη, δυναμική απόδοση οδήγησης. Συστήματα όπως η ανάρτηση AMG RIDE CONTROL+, η σταθεροποίηση κυλίνδρων AMG ACTIVE RIDE CONTROL και το σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα, στάνταρ, εξασφαλίζουν μεγάλη διάδοση μεταξύ δυναμικής οδήγησης και άνεσης.

Η εντυπωσιακή απόδοση της Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE υποδηλώνεται και από την εκφραστική εξωτερική σχεδίαση που για πρώτη φορά, μια S-Class Saloon φέρει τη μάσκα ειδικά για την AMG. Επιπλέον, η μπροστινή ποδιά σε σχέδιο jet-wing με μεγάλους πλευρικούς αεραγωγούς χαρακτηρίζουν το μπροστινό μέρος. Στην πλάγια ξεχωρίζουν οι ζάντες μέχρι 21 ίντσες και τα πλαϊνά σποϊλερ.

Στη νέα Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE, ο κινητήρας biturbo V8 4,0 λίτρων συνδυάζεται με το πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Ο ηλεκτροκινητήρας 190 ίππων είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, όπου είναι ενσωματωμένος με ένα ηλεκτρικό κιβώτιο δύο ταχυτήτων και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για να σχηματίσει μια συμπαγή ηλεκτρική μονάδα κίνησης (EDU). Το πλεονέκτημα αυτής της θέσης EDU είναι η παράκαμψη του κιβωτίου ταχυτήτων 9 σχέσεων, το οποίο συνδέεται με τον κινητήρα V8. Καθώς είναι τοποθετημένο πίσω από το κιβώτιο ταχυτήτων, η ροπή και των δύο μονάδων μετάδοσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως. Το αποτέλεσμα: 1430 Nm ροπής συστήματος – νέο ρεκόρ σε αυτή την κατηγορία.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση