ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 σε συνεργασία με τη Red Bull

Η μεγάλη είδηση στην παρουσίαση της Red Bull Racing για τη σεζόν του 2023

Ήταν ένα από τα χειρότερα φυλαγμένα μυστικά τις τελευταίες ημέρες αλλά πλέον είναι επίσημο: η Ford θα αποτελεί τον προμηθευτή υβριδικών μηχανών της Red Bull Racing από το 2026 που ξεκινά το νέο κεφάλαιο σχετικά με τους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1.

H είδηση αυτή κλέβει την παράσταση στην επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιεί η αυστριακή ομάδα στη Νέα Υόρκη και στην οποία παρουσιάζει την ομάδα και τα επίσημα χρώματά της για το 2023.

Μάλιστα η επιβεβαίωση δεν ήρθε την ώρα του event αλλά μισή ώρα νωρίτερα, με τη Formula 1 να ανακοινώνει μέσω social media την μεγάλη επιστροφή του μπλε οβάλ. Η τελευταία εμπλοκή του αμερικανικού κολοσσού στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν το 2004, όταν οι κινητήρες Ford-Cosworth έδιναν ώθηση στα μονοθέσια της Jaguar.

«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford, η οποία ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που συντέλεσε στο ξεκίνημα της εταιρείας μας», δήλωσε ο Μπιλ Φορντ, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας. «Η Ford επιστρέφει στην κορυφή του σπορ φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον εξηλεκτρισμό σε μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες σκηνές στον κόσμο».

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση