ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Formula 1: Ο Ράσελ δεν άντεχε να είναι πίσω από τους Νόρις και Άλμπον

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Βρετανός οδηγός

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG, Τζορτζ Ράσελ, ένιωθε πολύ μειονεκτικά όταν έκανε ντεμπούτο στην F1 και οι αντίπαλοί του από τη Formula 2 ήταν πολύ μπροστά του.

Ο Τζορτζ Ράσελ ήρθε στη Formula 1 το 2019 ως πρωταθλητής της Formula 2, ωστόσο η απόδοσή του δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών του. Ντεμπούτο στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ έκανε με την ομάδα της Williams που εκείνη τη σεζόν ήταν η πιο αργή του grid.

Μαζί με τον Βρετανό στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ήρθαν οι Λάντο Νόρις και Άλεξ Άλμπον. Οι τρεις οδηγοί έχουν εξαιρετικές σχέσεις, καθώς γνωρίζονται από μικρή ηλικία. Τον Ράσελ ενόχλησε ιδιαίτερα να βρίσκεται από πρωταθλητής της Formula 2 στις τελευταίες θέσεις της F1 μέσα σε λίγους μήνες, ενώ οι φίλοι του ήταν στη μάχη για βαθμούς σε κάθε Grand Prix.

«Η πρώτη μου χρονιά στη Formula 1 ήταν ιδιαίτερη. Πήγα στη Williams, μια ομάδα που ήταν κοντά στην πτώχευση. Κάθε εβδομάδα η ομάδα προσπαθούσε να επιβιώσει. Συνολικά ήταν 800 θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, όλοι αγωνίζονταν για την επιβίωση. Όταν πήγα στην Αυστραλία για τον πρώτο μου αγώνα στη Formula 1 σκέφτηκα πως έκανα ένα όνειρό μου πραγματικότητα και στην πίστα ήμουν αρκετά δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Μας έριξαν δύο ή τρεις φορές γύρο και αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι αν αυτό είναι πραγματικά το όνειρο. Πάντα όμως πίστευα πως έβλεπα τα πράγματα με βάση τη λογική. Ωστόσο ήταν δύσκολο να χωνέψω το ότι ο Άλεξ Άλμπον ήταν στο βάθρο και ο Λάντο Νόρις συνέχεια στους βαθμούς, διότι μόλις είχαμε έρθει από τη Formula 2, που τους είχα κερδίσει», ανέφερε ο Ράσελ στο The High Performance podcast.

Τζορτζ Ράσελ

Παρά το γεγονός πως πάλευε μόνο για τις τελευταίες θέσεις, ο Ράσελ θέλησε να δει τη θετική πλευρά και να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό προς όφελός του: «Πάντα σκεφτόμουν πως οι δυο τους είναι στους βαθμούς κι έπαιρναν βάθρα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να πάρω βάθρα, είμαι εδώ για να κερδίσω. Ήμουν πάντα μέλος της Mercedes κι ένιωθα πως θα έρθει η σειρά μου. Μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση, θέλησα να δω τα θετικά. Οδηγούσα στο πίσω μέρος του grid και δεν ασχολείτο κανένας μαζί μου. Έκανα πολλά λάθη το 2019 αλλά κανένας δεν το παρατήρησε γιατί δεν ήμουν εγώ στο προσκήνιο. Ο Άλεξ και ο Λάντο ήταν στο προσκήνιο. Εάν έκαναν κάποιο λάθος, όλος ο κόσμος θα το γνώριζε και αυτό το είδα ως ευκαιρία. Ήταν η ευκαιρία μου να μάθω πολλά πράγματα και να προσπαθήσω κάποια άλλα. Ο Άλεξ και ο Λάντο δεν είχαν την ευκαιρία αυτή γιατί ήταν συνεχώς υπό το φως της δημοσιότητας κάθε τριήμερο».

Έπειτα από τρία χρόνια στη Williams, o Ράσελ έκανε το μεγάλο βήμα και πήγε στη Mercedes-AMG και στην πρώτη του χρονιά κατάφερε να κερδίσει την παρθενική του νίκη σε Grand Prix.

Πηγή: gazetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X