ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Formula 1: Ο Βασέρ προαναγγέλλει αλλαγές στο τμήμα στρατηγικής της Ferrari

Έρευνα για τους λόγους που το τμήμα στρατηγικής της Scuderia Ferrari δεν λειτούργησε σωστά το 2022 ξεκίνησε ο νέος της επικεφαλής, προϊδεάζοντας για αλλαγές.

Μία από τις πολλές αδυναμίες της Scuderia Ferrari στη Formula 1 τη σεζόν του 2022 ήταν η στρατηγική που ακολούθησε σε αρκετά Grand Prix. Στο Μονακό και στο Σίλβερστον τα στρατηγκά λάθη στέρησαν από τον Σαρλ Λεκλέρ τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ στη Βραζιλία, ο Μονεγάσκος βγήκε στο Q3 με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ενώ η βροχή δεν είχε καν κάνει την εμφάνισή της.

Αυτήν την κατάσταση θέλει να αλλάξει ο νέος επικεφαλής των «κόκκινων», Φρεντ Βασέρ. Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο νέο του ρόλο στην ομάδα του Μαρανέλο, ανέφερε πως ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στο τμήμα στρατηγικής.

«Πολύ συχνά μιλάμε για τη στρατηγική ή για υπεύθυνους στρατηγικής και βλέπουμε μόνο το κομμάτι του παγόβουνου που φαίνεται. Η στρατηγική δεν είναι μόνο το ποιος είναι στην κορυφή του παγόβουνου. Πολύ συχνά είναι θέμα οργάνωσης, επικοινωνίας, της ροής των επικοινωνιών στο pit wall. Είμαστε σε διαδικασία αναθεώρησης των πάντων. Πρέπει να κάνουμε μερικές βελτιώσεις. Συζητάμε το θέμα της οργάνωσης. Όταν μιλάμε για τη στρατηγική, την αεροδυναμική ή κάποιο άλλο θέμα, πρέπει να αποφύγουμε την έμφαση στην κορυφή της πυραμίδας. Πολύ συχνά όταν μιλάμε για στρατηγική, εννοούμε περισσότερο τη δομή της οργάνωσης παρά έναν απλό άνθρωπο που βρίσκεται στο pit wall», είπε ο Βασέρ.

Φρεντ Φασέρ

Ο 54χρονος Γάλλος που έθεσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως πρώτο στόχο της Ferrari για το 2023, εξήγησε το σκεπτικό του σχετικά με την οργάνωση της ομάδας: «Προσπαθώ να κατανοήσω απόλυτα τι έγινε σε κάθε λάθος, τι ακριβώς συνέβη πέρυσι και αν ήταν θέμα κάποιας απόφασης, οργάνωσης ή επικοινωνίας. Μερικές φορές το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε μία θέση και δημιουργείται ζήτημα επικοινωνίας. Χρειάζεται μια ξεκάθαρη ροή συζήτησης και επικοινωνίας των σωστών ατόμων στις σωστές θέσεις. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό».

Η Scuderia Ferrari θα συνεχίσει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Το νέο της μονοθέσιο θα παρουσιαστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Πηγή: gazetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X