ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φέτελ: «Πρέπει να γίνει κάτι με τη Formula 1»

Ο οδηγός της Ferrari χτυπάει το καμπανάκι για τη Formula 1

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ περιέγραψε σε συνέντευξή του τους φόβους και τις ενστάσεις του σχετικά με το μέλλον της Formula 1. O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 με την ομάδα της Red Bull θεωρεί, ότι το άθλημα έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, γι αυτό και χτυπά συναγερμό λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει κάτι, αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο, να αντεπεξέλθουμε στις μελλοντικές προκλήσεις αυτού του μηχανοκίνητου σπορ».

Σύμφωνα με τον Γερμανό, ένα από τα βασικά προβλήματα εντοπίζεται στους ανιαρούς και προβλέψιμους αγώνες. «Η αλήθεια είναι, ότι πίσω από τις τρεις κορυφαίες ομάδες υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κενό. Και εγώ θα το έβρισκα ωραιότερο, αν θα ήταν όλες οι ομάδες πιο κοντά», ανέφερε ο οδηγός της Scuderia. Οι αλλαγές κανονισμών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο κατά την άποψη του Φέτελ, ο οποίος εκτίμησε τα εξής: «Πιστεύω, ότι οι καλύτερες ομάδες και οι καλύτεροι οδηγοί θα είναι και τότε μπροστά, ανεξάρτητα από το ποιοι κανόνες θα υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν ωραιότερο, να φέρναμε όλους πιο κοντά. Ετσι θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.»

Ο 32χρονος θα επιθυμούσε, να μπορεί να ανέβει ο οδηγός μίας μεσαίας ομάδας σε μία καλή ημέρα του στο βάθρο. Αυτό είναι σήμερα κάτω από κανονικές συνθήκες αγωνιστικά σχεδόν αδύνατον. «Πρέπει να γίνει κάτι. Γιατί ανεξάρτητα από τα χρώματα που φοράμε, έχει γίνει η Formula 1 κατά τη γνώμη μου πολύ ακριβή», τόνισε ο πιλότος της Ferrari και συμπλήρωσε, ότι ακόμη και για το παραμικρό κέρδος σε ισχύ ξοδεύουν οι ομάδες πολλά χρήματα. Όπως δήλωσε ο Σεμπ, «πιστεύω, ότι η Formula 1 πρέπει να γίνει κατά κάποιον τρόπο πιο απλή. Φυσικά είναι πάντα μία λεπτή ισορροπία πάνω σε τεντωμένο σχοινί, να διατηρήσεις το DNA της Formula 1 και ταυτόχρονα να προσπαθήσεις, να τους φέρεις όλους πιο κοντά. Γιατί κανένας δεν θέλει ενιαία αυτοκίνητα με ενιαίους κινητήρες. Αυτό δεν θα ήταν Formula 1.»

Ο Γερμανός αποκάλυψε επίσης, ότι δεν γνωρίζει, πώς θα συνεχίσει στο μέλλον, ενώ στο ερώτημα, αν θα ολοκληρώσει την καριέρα του στη Ferrari απάντησε ως εξής: «Δεν το γνωρίζω. Νομίζω, ότι δεν βλέπω τόσο μακριά στο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X