ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: Πρωτάθλημα ίσως και στο 2021

Τα δεδομένα με πρωτάθλημα του 2020 και οι σκέψεις

Τη παγκόσμιο κρίση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τα πάντα στον πλανήτη και φυσικά όλα τα αθλήματα. Ένα από αυτά είναι και η Formula1 στην οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν.

Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι αν τελικά θα δούμε κανονικά το 2020 Formula 1. Δεν είναι και τόσο απλό το ερώτημα μιας και ήδη έχουν αναβληθεί αλλά και ακυρωθεί αρκετά Grand Prix. Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος ή έστω η μια πτυχή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να αρχίσει η Formula 1 θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για άθλημα που απαιτεί ταξίδια ανά το παγκόσμιο. Ρεαλιστικά δεν μπορεί να ξεκινήσεις το πρωτάθλημα αν υπάρχει ένας γενικότερος έλεγχος της κατάστασης ανά το παγκόσμιο. Από εκεί και πέρα όμως το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί έστω και αν αυτό φθάσει στο φθινόπωρο.

Σε περίπτωση πάντως που φθάσουμε φθινόπωρο τίθεται ένα άλλο ερώτημα. Πόσο θα διαρκέσει αυτό το πρωτάθλημα. Οι ιθύνοντες του αθλήματος έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την επέκταση και μέσα στο 2021 ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με το ελάχιστο 16 αγώνες. Και γιατί αναφέρουμε τους 16 αγώνες. Γιατί πολύ απλά είναι ο αριθμός αγώνων ώστε να εξασφαλιστεί όλο το ποσό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Σε περίπτωση λιγότερων αγώνων θα υπάρξει μείωση και στο ποσό των τηλεοπτικών.

Βέβαια για την περίπτωση (την οποία θεωρούν και ακραία οι ιθύνοντες) που χρειαστεί να γίνουν αγώνα και στο 2021 αυτό σημαίνει πως το καλεντάρι του επόμενου πρωταθλήματος θα μεταφερθεί πιο πέρα.

Στην όλη συζήτηση δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ομάδες οι οποίες θα δώσουν τις δικές τους θέσεις επί του θέματος.

Το μοναδικό πάντως δεδομένο που έχουμε μπροστά μας είναι πως αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει στους επόμενους 2.5 μήνες.

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατόρθωσε να πάρει έναν τίτλο με τα χρώματα της Φεράρ
 |  AUTO
X