ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: Πόσο κοστίζουν τα χαμένα Grand Prix;

Ο Dr Helmut Marko έκανε μία εκτίμηση των χρημάτων που ουσιαστικά θα χαθούν

H Formula 1 έχει δεχθεί πολύ μεγάλο χτύπημα από τη παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, με τους πρώτους οκτώ αγώνες της σεζόν να έχουν ήδη αναβληθεί ή ματαιωθεί.

Ο CEO του σπορ, Chase Carey, έκανε σε ανακοίνωσή του λόγο για προσπάθεια να προγραμματιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες καλεντάρι με 15-18 Grand Prix, αριθμός αρκετά μειωμένος από τα 22 προγραμματισμένα Grand Prix για το 2020.

Κι ενώ όλοι μετρούν απώλειες από τα παραπάνω, ο ισχυρός άνδρας του προγράμματος Formula 1 της Red Bull, Dr Helmut Marko, έκανε μία εκτίμηση των χρημάτων που ουσιαστικά θα χαθούν αν δεν γίνουν πέντε από τους προγραμματισμένους αγώνες.

«Όλες οι ομάδες πλέον θα έχουν απώλεια εισοδημάτων. Αν ακυρωθούν συνολικά πέντε αγώνες, θα χαθούν 100 εκατομμύρια», είπε ο Marko στην Österreich.

Ωστόσο, μέρος αυτής της απώλειας μπορεί να καλυφθεί από την άμεση αντίδραση της κορωνίδας του μηχανοκινήτου αθλητισμού και της FIA, που αποφάσισαν να μετατοπιστούν οι θεμελιώδεις αλλαγές κανονισμών για το 2020.

«Τώρα θα έχουμε σταθερότητα στους κανονισμούς, τα έξοδα μπορεί να περιοριστούν σημαντικά και η μεγάλη αλλαγή που τώρα θα αφορά στο 2022, να γίνει με κόστη κάτω κι από το budget cap», τόνισε ο Marko.

Προς το παρόν, με τα Grand Prix Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Αζερμπαϊτζάν να έχουν αναβληθεί και εκείνο του Μονακό να έχει οριστικά ματαιωθεί, πρώτο στη λίστα του θεωρητικού προγράμματος είναι αυτό του Καναδά στις 14 Ιουνίου. Ωστόσο, αναμένεται εντός των επόμενων 24ωρων να έχουμε και εκεί κακά μαντάτα.

Τι έχουμε πιο μετά στη λίστα; Το Grand Prix Γαλλίας στις 28 Ιουνίου και αυτό της Αυστρίας στις 5 Ιουλίου. Αγώνας που γίνεται στην έδρα της αυστριακής εταιρείας, το ανακαινισμένο Red Bull Ring. Και προς το παρόν, το πλάνο είναι να γίνει κανονικά, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο 76χρονος: «Όλο το πλάνο μας στο μέτωπο του marketing υποτίθεται πως θα ξεκινούσε στα μέσα Μαΐου και προς το παρόν δεν έχει αλλάξει».

newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Οδηγούμε: Audi S3 Sportback Prototype

Οδηγούμε: Audi S3 Sportback Prototype

Η Audi μόλις αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του Α3, όμως εμείς οδηγούμε ήδη το εντελώς νέο και σημαντικά αναβαθμισμένο «καυτό» ...
 |  AUTO
X