ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: Μήνυμα από Ferrari και μάλιστα... ηχηρό

Αποδέκτης η McLaren με την οποία θα έχει μεγάλη μάχη

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Αν το Circuit de Catalunya είχε ένα μεγάλο νικητή πέραν του Λούις Χάμιλτον, τότε δεν μπορείς παρά να δώσεις τον τίτλο αυτό στην  Scuderia Ferrari. Από τη μια ο Σαρλ Λεκλέρ μετά από τρομερή εκκίνηση κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, ενώ ο Κάρλος Σάινθ ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 7η θέση. Το μήνυμα που έστειλε η Ferrari ήταν ηχηρό και κυριότερος αποδέχτης ήταν η McLaren με την οποία θα δώσει μάχη για την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Γενικότερα το Circuit de Catalunya αποτελεί μια ένδειξη για όλες τις ομάδες. Αν είσαι καλός εκεί, τότε θα έχεις μια καλή χρονιά. Είναι μια πίστα στην οποία βλέπουμε τις ομάδες συχνά να παρουσιάζουν αναβαθμίσεις στα μονοθέσια τους και συνήθως τέτοια εποχή μπορείς να μιλήσεις για πρώτη φορά με μια σχετική ασφάλεια για το τι αναμένεις απ’ την κάθε ομάδα.

Η Ferrari φέτος δείχνει πως βελτίωσε κατά πολύ το περσινό της μονοθέσιο. Έχει καλύτερη απόδοση στις ευθείες, δεν υποφέρει στα αργά σημεία της κάθε πίστας και γενικότερα δείχνει ικανό να παλέψει στα ίσα για την 3η θέση των κατασκευαστών.

Απ’ την άλλη στην Ισπανία ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν εντυπωσιακός. Η εκκίνηση τους εξαιρετική και πάλεψε αρκετά για το βάθρο. Φαίνεται πως για την ώρα ο Μονεγάσκος παίρνει το 100% από το μονοθέσιο του και όντας πιο έμπειρος πλέον φέρνει συνεχώς βαθμούς στην ομάδα.

Με την τέταρτη θέση στην Ισπανία ισοφάρισε την καλύτερη του επίδοση για φέτος, ενώ σε όλους τους αγώνες τερμάτισε πάνω από την έκτη θέση. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως πάλεψε για μια θέση στο βάθρο ασχέτως αν στο τέλος την έχασε από τον Μπότας.

Απ’ την άλλη ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε στην 7η θέση και τα βάζει κυρίως με τον εαυτό για την μέχρι στιγμής πορεία του. Είναι φυσιολογικό να θέλει χρόνο, κάτι που βλέπουμε και με τον Ρικιάρντο στην McLaren. Το μονοθέσιο του Σάινθ είχε πολύ καλή ισορροπία στην Ισπανία (όπως σημείωσε ο ίδιος) και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τα ελαστικά. Αυτό που δεν έχει ο Σάινθ είναι ο ρυθμός και θα τον βρει…

Στην Ferrari όμως έχουν το μυαλό τους ήδη στην επόμενη χρονιά, εκεί που με τις αλλαγές στην F1 η κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα για μια νέα αρχή. Για φέτος όμως μέχρι στιγμής η Ferrari απέδειξε πως θα παλέψει για την 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στα ίσα με την McLaren. Μια μάχη που ξυπνά ωραίες αναμνήσεις, με τη διαφορά πως τώρα δεν μιλάμε για την πρωταθλήτρια αλλά αυτή που θα πιάσει την 3η θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Εφραίμ Γεωργίου

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Το WRC θέλει αγώνα στις ΗΠΑ

Το WRC θέλει αγώνα στις ΗΠΑ

Στοχεύει να επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με έναν μη-πρωταθληματικό αγώνα το 2022 να είναι η αρχή
 |  AUTO