ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντι Τζόρνταν: «Δεν θα έπαιρνα τον Φέτελ στη Racing Point»

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο Εντι Τζόρνταν

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο Εντι Τζόρνταν για τον Σεμπάστιαν Φέτελ σχετικά με τις φήμες, ότι η Racing Point τον θέλει για οδηγό της από το 2021. Ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας της Formula 1, Jordan, ρωτήθηκε στο Podcast ‘’F1 Nation’’ αν θα προσλάμβανε ο ίδιος τον Γερμανό για πιλότο στην ομάδα του και δήλωσε τα εξής: «Πιθανόν όχι, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά νεαρά παιδιά, που έχουν ξεπεταχτεί αυτή την εποχή».

Ο Λεκλέρ διέλυσε πέρυσι τον Φέτελ

Ο Ιρλανδός υπογράμμισε ότι ο Φέτελ έχασε ήδη στη Ferrari τη θέση του οδηγού Νούμερο Ένα από τον Σαρλ Λεκλέρ και δεν πιστεύει, ότι θα ήταν σήμερα σε θέση να ανταγωνιστεί τον Χάμιλτον αν βρισκόταν μαζί του στη Mercedes. «Αυτή τη στιγμή δεν τα κατάφερε ψυχολογικά ούτε καν απέναντι στον Σαρλ Λεκλέρ. Θα τα κατάφερνε εναντίον του Λιούις; Δεν νομίζω», τόνισε ο Τζόρνταν και συμπλήρωσε ότι για τον Φέτελ «θα είναι πολύ δύσκολο στην ηλικία του», να αντεπιτεθεί και να ανέβει πάλι στην κορυφή. Όπως εξήγησε ο Ιρλανδός, από την ομάδα του οποίου ξεκίνησε ο Μίκαελ Σουμάχερ τη μεγαλειώδη καριέρα του στη Formula 1, o Λεκλέρ «διέλυσε εντελώς την πρώτη χρονιά σε πολλά επίπεδα τον Φέτελ».

Aφόρητη η πίεση στη Ferrari

Πιο κουμπωμένος για τον Λεκλέρ είναι πάντως ο Νικ Χάιντφελντ. Ο Γερμανός έγραψε ότι «ο Λεκλέρ δεν έδειξε καλή εικόνα στους δύο τελευταίους αγώνες. Πρώτα έθεσε σαν αρχάριος εκτός αγώνα τον εαυτό του και τον Σεμπάστιαν κατά την εκκίνηση στην Αυστρία, ακολούθως τερμάτισε ενδέκατος μετά από έναν κακό αγώνα. Ο Λεκλέρ θεωρήθηκε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς ως ο μεγάλος θεραπευτής. Του δόθηκε τόσο μεγάλη σημασία και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτό. Τους μήνες και τις εβδομάδες πριν το ξεκίνημα της σεζόν ήταν ένα ημίθεος. Κάποιος, που μπορεί τα πάντα. Το λαμπερό αγόρι. Όμως ήταν ήδη ξεκάθαρο, ότι οι προσδοκίες γι αυτόν ήταν απολύτως μη ρεαλιστικές. Ακόμη και αν ήταν ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο, δεν πηγαίνουν τα πράγματα πάντα καλά. Ιδιαίτερα με ένα αυτοκίνητο, που δε λειτουργεί».

«Σε αυτές τις καταστάσεις δεν μπορείς να δικαιώσεις τις απαιτήσεις. Ιδιαίτερα μάλιστα στην Ιταλία με τη Ferrari στην πλάτη μπορεί να έρθει –και θα έρθει- μία πολύ δύσκολη περίοδος με αυτό το μονοθέσιο. Πουθενά αλλού δεν είναι η πίεση μεγαλύτερη από ό,τι στη Ferrari. Ευτυχώς όμως αυτό είναι ακριβώς το μεγάλο προτέρημα του Σαρλ: Η διαχείριση της κρίσης. Αυτό βοηθά ιδιαίτερα στη Ferrari. Πουθενά αλλού δεν είναι οι προσδοκίες μεγαλύτερες», εξήγησε ο Γερμανός πρώην οδηγός της Formula 1.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση