ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Αγώνας επιβίωσης για τα Κυπριακά πληρώματα

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Ένας πραγματικός αγώνας επιβίωσης ήταν το φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις για τα Κυπριακά πληρώματα. Η κακοκαιρία πριν τον αγώνα, όχι μόνο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις ειδικές διαδρομές, αλλά δεν έδωσε την ευκαιρία στα πληρώματα να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές και τα περάσματα που ήθελαν.

5 ΤΣΟΥΛΟΦΤΑΣ tsouloftas eko rally acropolis 2023 eko cyprus wrc ράλι ακροπολης ΕΚΟ

Πριν την εκκίνηση και κατά τη διάρκεια του αγώνα επικοινωνούσαμε με τα πληρώματα και οι φράσεις που ακούαμε ήταν «Πάμε στα τυφλά» ή «Άλλο αγώνα υπολογίζαμε να τρέξουμε και άλλα βρήκαμε», «Στόχος μόνο ο τερματισμός» Και αυτό έγινε. Τα τέσσερα από τα πέντε πληρώματα κατάφεραν να «επιβιώσουν» και να ανέβουν στη ράμπα. Αντίθετα, οι πρωταθλητής Τσουλόφτας και Ηλία δεν είχαν την ίδια τύχη. Εξέπληξαν τους πάντες με μια 13η και μια 14η θέση στις ειδικές διαδρομές δύο και τρία δείχνοντας ότι βρίσκονταν σε πορεία επανάληψης της περσινής τους επιτυχίας. Στη συνέχεια ένα πρόβλημα τους ανάγκασε να περάσουν σε καθεστώς super rally για τη δεύτερη μέρα. Η πορεία τους σταμάτησε στην πρώτη ειδική του Σαββάτου μετά από μια σοβαρή έξοδο. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι στο ίδιο σημείο αποχώρησε και ο πρωτοπόρος του αγώνα Thiery Neville.

Πρώτοι από τα Κυπριακά πληρώματα και 42οι στη γενική κατάταξη τερμάτισαν οι Δημήτρης Παρέλλης και Ανδρέας Παπανδρέου με το Renault Clio RS. Παράλληλα, πήραν την πρώτη θέση στην κατηγορία RC5. Μια θέση πιο πίσω οι Χρυσόστομος Παντελή και Θωμάς Θεοφάνους με το Peugeot 208 που πήραν και την τέταρτη θέση στην κατηγορία τους. Οι πρωταθλητές Πέτρος Παντελή και Πάμπος Λαός με το Citroen DS3 R5 τερμάτισαν τελικά στην 46η θέση αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με το ήδη γερασμένο Citroen. Τέλος στην 56η θέση τερμάτισαν οι Λούης Παπαγεωργίου και Βασίλης Κούγιας με το Citroen DS3 παίρνοντας συνάμα και την έβδομη θέση στην κατηγορία τους.

Ας δούμε τι δήλωσαν τα τέσσερα Κυπριακά πληρώματα που κατάφεραν να φτάσουν στη ράμπα του 70ου ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις:

42οι Δημήτρης Παρέλλης / Ανδρέας Παπανδρέου

D. Parellis eko rally acropolis 2023 eko cyprus wrc ράλι ακροπολης ΕΚΟ

«Η πρώτη μας εμπειρία τόσο σε Ράλι Ακρόπολις όσο και σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Σκληρός αγώνας, αλλά το χαρήκαμε με τον τερματισμό. Ο τερματισμός σε κάνει να ξεχνάς όλες τις δυσκολίες».

43οι Χρυσόστομος Παντελή / Θωμάς Θεοφάνους

2 ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ eko rally acropolis 2023 eko cyprus wrc ράλι ακροπολης ΕΚΟ

«Ωραίος αγώνας, δύσκολος, με πολλές πέτρες και κλειστές, στενές διαδρομές. Αλλά περάσαμε καλά, το ευχαριστηθήκαμε».

 46οι Πέτρος Παντελή / Πάμπος Λαός

3 ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ eko rally acropolis 2023 eko cyprus wrc ράλι ακροπολης ΕΚΟ

«Πιστεύω ότι δεν ήταν όσο καλός περιμέναμε, υπήρχαν προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών. Προσπαθήσαμε να τερματίσουμε και τα καταφέραμε, αυτό είναι το σημαντικότερο».

56οι Λούης Παπαγεωργίου / Βασίλης Κούγιας

4 DI CAPILLA eko rally acropolis 2023 eko cyprus wrc ράλι ακροπολης ΕΚΟ

«Πολύ πολύ δύσκολος αγώνας για όλους, ήταν από τους πιο δύσκολους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, λόγω του καιρού και όλων των συνθηκών. Παρ’ όλα αυτά, το απολαύσαμε».

Το EKO Ράλι Ακρόπολις, γνωστό και ως «Ράλλυ των Θεών», είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και εντυπωσιακούς αγώνες του WRC. Η EKO υποστηρίζει το Ράλι Ακρόπολις εδώ και δώδεκα χρόνια, και φέτος, εκτός από Μεγάλος Χορηγός του αγώνα ήταν και ο Χορηγός Ονόματος όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί φέτος ήταν μια χρονιά-ορόσημο για τον θεσμό του Ράλι Ακρόπολις, καθώς συμπλήρωσε 70 χρόνια ζωής!

Auto: Τελευταία Ενημέρωση