ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Citroen Ami: Το νέο ηλεκτρικό των 6.000 ευρώ

Ανακοινώθηκαν οι τιμές στη Γαλλία του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, του Ami, το οποίο κοστίζει μόνο από 6.000 ευρώ.

Το Ami είναι διαθέσιμο για παραγγελίες online και η τιμή των 6.000 ευρώ είναι μειωμένη κατά 900 ευρώ, λόγω των κινήτρων που δίνει η Γαλλική κυβέρνηση για ηλεκτρικά τετράκυκλα (το Ami κατηγοριοποιείται σε αυτά).

Θυμίζουμε ότι το 100% ηλεκτρικό Citroen Ami είναι διθέσιο, έχει μήκος μόλις 2,41 μέτρα, ενώ η μικρή μπαταρία του ιόντων-λιθίου των 5.5 kWh, του δίνει αυτονομία 75 km με μια φόρτιση.

Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας γίνεται μέσα σε μόνο 3 ώρες, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 km/h, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση μέσα στην πόλη.

Το Ami προσφέρεται σε 4 διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, με το κόστος της πιο ακριβής εξ αυτών να μην ξεπερνά τα 7.360 ευρώ μαζί πάντα με την έκπτωση των 900 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι το αυτοκίνητο σε καμία έκδοσή του δεν έχει air condition (μόνο θέρμανση, εξαερισμό), ενώ δεν υπάρχουν και αερόσακοι, όπως και ηχοσύστημα. Ο οδηγός μπορεί να συνδέσει το smartphone του για μουσική, πλοήγηση κ.λπ., ενώ μέσω της εφαρμογής My Citroen μπορεί να συνδεθεί στο internet.

Σημειώστε τέλος ότι το Ami μπορεί κανείς να το αποκτήσει και νοικιάζοντάς το στη Citroen ανά ημέρα ή μήνα, με πολύ συμφέρουσες τιμές που μπορούν να ξεκινούν μόλις από τα 19,99 ευρω/μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση