ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

560 ίπποι για την επετειακή BMW 3.0 CSL

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Καθώς η επετειακή χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, η BMW M GmbH παρουσιάζει το πιο αποκλειστικό ειδικό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ – ένα αριστούργημα μηχανικής που ενσωματώνει την ουσία από τα 50 χρόνια αγωνιστικού πάθους της εταιρείας και εκφράζει τις ιστορικές της ρίζες μέσα από ένα θρυλικό όνομα.

Η BMW 3.0 CSL συνδυάζει μία μοναδική σχεδίαση με μία εμπειρία καθαρόαιμων επιδόσεων για δύο άτομα. Με εξαιρετικά στοχευμένο τρόπο, μεταφέρει στο σήμερα τη φιλοσοφία που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και αφορά την εφαρμογή αγωνιστικής τεχνολογίας, σχεδιασμένης για απόλυτη οδηγική απόλαυση στο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Η BMW 3.0 CSL συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των πέντε δεκαετιών αγωνιστικής τεχνογνωσίας της BMW M GmbH σε ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά συναισθηματική αύρα. Όλες οι πτυχές του χαρακτήρα της – δυναμική εξωτερική κομψότητα, cockpit κλασικού σπορ αυτοκινήτου, ευφυής, ελαφριά δομή, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, χειροκίνητο κιβώτιο και πίσω κίνηση – βασίζονται στις παραδοσιακές αρχές μιας BMW M.

Η BMW 3.0 CSL κατασκευάζεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό. Με την ευκαιρία της επετείου, θα κυκλοφορήσουν ακριβώς 50 σειριακά αριθμημένες μονάδες του ειδικού μοντέλου. Εξ αρχής, αυτό καθιστά την BMW 3.0 CSL εξαιρετικά σπάνια, η οποία θα βρει τη θέση της στις συλλογές οχημάτων των πιστών και παθιασμένων φίλων της μάρκας BMW M.

BMW 3.0 CSL CHAR PILAKOUTAS BMW M BMW CYPRUS

Η BMW 3.0 CSL διαθέτει τον ισχυρότερο straight six κινητήρα που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο της BMW M που είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο. Η έκδοση του συστήματος κίνησης με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που εξελίχθηκε περαιτέρω αποκλειστικά για την BMW 3.0 CSL, προσφέρει μέγιστη ισχύ 412 kW/560 hp. Αυτό το νέο ρεκόρ απόδοσης για μοντέλα της BMW M Gmbh με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με έγκριση για χρήση στο δρόμο υποστηρίζει το ειδικό καθεστώς του οχήματος. Ο κινητήρας του παράγει μέγιστη ροπή 550 Nm και εντυπωσιάζει με μία γραμμική απόδοση ισχύος μέχρι το μέγιστο αριθμό στροφών των 7.200 min-1.

Κατά παράδοση, η ροπή μεταφέρεται στο δρόμο αποκλειστικά μέσω των πίσω τροχών της BMW 3.0 CSL από ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η αγωνιστική έκδοση της ιστορικής BMW 3.0 CSL κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού κατά την εναρκτήρια σεζόν του το 1973 – και επανέλαβε αυτή τη νίκη πέντε συνεχόμενες φορές από το 1975 έως το 1979. Οδηγοί όπως οι Toine Hezemans, Hans-Joachim Stuck, Chris Amon και Niki Lauda άφησαν πίσω τους τον ανταγωνισμό στο Nürburgring και σε πολλές ακόμα πίστες, ενώ ακολούθησαν οι πρώτες νίκες της BMW στις πίστες των ΗΠΑ ήδη από το 1975. Όλες αυτές οι επιτυχίες βοήθησαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να αποκτήσουν διεθνή δημοτικότητα.

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση