ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

ΑΠΟΕΛ: Η διακοπή να... πατήσει το κουμπί!

Πρώτης τάξεως ευκαιρία

Γιάννης Θεοδωρίδης

Έδειξε αντίδραση, αλλά δεν έκρυψε τις αδυναμίες.

Ο ΑΠΟΕΛ ερχόμενος από μία μέτρια έως κακή εμφάνιση στον αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση, ταξίδεψε στη Λεμεσό με στόχο να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να επιστρέψει στη βάση του με τους τρεις βαθμούς.

Ήταν δεδομένο πριν την έναρξη του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα, πως η δοκιμασία θα ήταν υψηλού επιπέδου. Άλλωστε πρόκειται για μία ομάδα με παρόμοιους στόχους, ενώ την ίδια ώρα η αρνητική προϊστορία της ομάδας μέσα στην εν λόγω έδρα αποτελούσε ενδεικτικό στοιχείο για τη δυναμική που αποκτά η ομάδα της Λεμεσού.

Αρχικά, στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τις ίδιες παθογένειες, και ότι επαναλαμβάνεται στο ποδόσφαιρο δεν αποτελεί συγκυρία. Όταν μια ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ στους τρεις από τους τέσσερις πρώτους αγώνες της, τότε είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πρόβλημα. 

Λίγο η έλλειψη ομοιογένειας, λίγο η απουσία του καθαρού μυαλού, έφερε τον ΑΠΟΕΛ ξανά σε μειονεκτική θέση, αυτή την φορά από τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης.

Παρ’ όλα αυτά, την ίδια ώρα, υπάρχουν ορισμένα θετικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει ο προπονητής και πάνω στα οποία να δουλέψει ενόψει της συνέχειας.

Κυρίως στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, έδειξε χαρακτήρα, πέτυχε την ισοφάριση (2-2) και διεκδίκησε με αξιώσεις ένα τρίτο τέρμα.  Εντούτοις, ήταν εμφανής η αδυναμία στο επιθετικό τρίτο, τόσο στην τελική πάσα όσο και στην ολοκλήρωση των φάσεων.

Καταληκτικά, η συγκομιδή μόλις τεσσάρων βαθμών στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του φετινού μαραθωνίου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σκορπά ικανοποίηση σε μια ομάδα του βεληνεκούς του ΑΠΟΕΛ. 

Είναι ξεκάθαρο ότι το φετινό ρόστερ διαθέτει την ποιότητα και τις δυνατότητες για να πετύχει τους στόχους της ομάδας. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα οι αδυναμίες που έχουν ήδη εμφανιστεί, προτού χαθεί ακόμη περισσότερο πολύτιμο έδαφος. Από εδώ και πέρα, δίνεται λοιπόν, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσα από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να επιστρέψει βελτιωμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση