
Χρήστος Ζαβός
Αυτό που κάνει ο Μάρτινς μες στην Λευκωσία, είναι τέτοιας ξεφτίλας, που δεν δινει σε κανένα το δικαίωμα να διερωτηθεί γιατί το «άγριο- κόρακο» του Var, βλέπει φτύσιμο και παρεμβαίνει να δώσει κόκκινη κάρτα.
Είναι τέτοιας εγκληματικής διάστασης, η προσέγγιση του Μάρτινς πριν και κατά το ματς, που ότι και να πεις, είναι άνευ ουσίας.
Και όμως ο Πορτογάλος τεχνικός, ενώ συμμετείχε σε προγραμματισμό με 19 και 20 μεταγραφές και ενώ μόλις πριν μια εβδομάδα η ομάδα υπέστη σοκ, εκτίμησε ότι μπορεί να πάει στο ΓΣΠ και να παίξει τον ΑΠΟΕΛ, όπως η εθνική Ισπανίας την Γαλλία στον ημιτελικό του Μουντιάλ.
Δεν φτάνει δηλαδή που υπερεκτίμησε την ομάδα του, βάζοντας την να πιέσει ψηλά και να πάρει την μπάλα στα πόδια της, υποτίμησε και την αντίπαλο, που είναι, ποιο ποιοτική από του ιδίου.
Ο Πορτογάλος, θεώρησε ότι με τον στατικό και ανέτοιμο Γιόβετιτς, με τους Μουγκέ και Σίνγκ να είναι ψηλά στον χώρο, τον αργό Ούντεν και τα δύο οκτάρια Ταβάρες, Καφού μπορεί να στραγγαλίσει τον ΑΠΟΕΛ μέσα στο σπίτι του.
Να επιτεθεί, να έχει την κατοχή και να πιέσει ψηλά!!
Ούτε και πως, ότι αυτή η ομάδα που ο ίδιος χτίζει, ακόμη δεν βρήκε την ταυτότητα της. Ούτε και πως δεν ξέρουν ακόμη ν’ αμύνονται και να δημιουργούν στο build up.
Αφού το βλέπεις. Παν να χτίσουν από πίσω και τρων τα μούτρα τους.
Μια πάσα ο Σταφυλίδης και ένα πλασάρισμα ο Μαρκίνιος και καταρρέει η εθνική Ισπανίας που έχει προφανώς στο μυαλό του ο Πορτογάλος προπονητής.
Ένας όμως που πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό του και χάνει 2-0 στο 20’, θα καταρρεύσει. Όπως και έγινε…
Που πας να παίξεις μπάλα κατοχής και πίεσης, όταν καλά, καλά δεν έχεις μάθεις ν’ αμύνεσαι;
Πρώτα αποδεικνύεις ότι είσαι σκληρό καρύδι και μετά ξεκινάς τις μπουνιές. Άμα μπεις στον αγώνα, με το τουπέ του Ντον Καβλόν, θα φας να κάτσεις.
Αυτά είναι της ζωής και όχι απαραίτητα του ποδοσφαίρου.
Μια χαρά θα ήταν και ο Νταβόρ στην τριπλέτα, μια χαρά θα ήταν να πάει η ομάδα πίσω και να παίξει στην κόντρα με τους Σίνγκ και Μουγκέ και τον Γιόβετιτς να βλέπει γήπεδο, μια χαρά θα ήταν γενικώς… ο προπονητής να εκτιμά τα δεδομένα σωστά και όχι να τρώει τα μούτρα του.
Αν πρέπει να φύγει; Όχι!! Αν πρέπει οι γύρω του, να τεστάρουν τις δυνατότητες του; Σίγουρα. Διαφορετικά, η ευθύνη πάει πάνω τους.
Λάθη κάνουν όλοι. Ακόμη και αυτοί, που όλα τα ξέρουν και «εγώτοείπαεγώτοήξερα».
Πρέπει όμως να καταλαβαίνεις τα λάθη σου. Διαφορετικά, δεν πας πουθενά, κύριε Μάρτινς.



























