ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αποχαιρέτησε ο Ερνέστο!

Την Αθλέτικ Μπιλμπάο αποχαιρέτησε μέσω συνέντευξης Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δηλώνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που έχει σημαντικές προτάσεις, αλλά καμία κλεισμένη ομάδα. 

Αντίο είπε σήμερα το μεσημέρι στην Μπιλμπάο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται να είναι έτοιμος να ανακοινωθεί από την Μπαρτσελόνα. 

Φανερά συγκινημένος, πίνοντας νερό για να μπορέσει να συνεχίσει και στα πρόθυρα να του ξεφύγουν δάκρυα, ο πρώην, πλέον, τεχνικός των Βάσκων, εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του και αρνήθηκε το γεγονός ότι είναι ήδη κλεισμένος από άλλη ομάδα, αν και παραδέχτηκε ότι έχει ατζέντη κι εκείνος κάνει όλη τη δουλειά. 

«Έχω την αίσθηση ότι η δουλειά μου εδώ τελείωσε, στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να υπάρχει κίνηση, να έρθει κάποιος με νέες ιδέες, και αυτοί που είναι βασικοί να πρέπει να κερδίσουν πάλι τη θέση τους. Μια αλλαγή μετά από τέσσερα χρόνια θα τους κάνει καλό και σε μενα επίσης», είπε ο Βαλβέρδε. 

Πριν παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου, ο Βαλβέρδε βρέθηκε με τους πρώην παίκτες του για να τους αποχαιρετήσει, ενώ είπε πως δεν αποκλείεται να κάνει διάλειμμα για ένα χρόνο. 

«Δεν έχω κλείσει με καμία ομάδα, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Έχω ατζέντη και έχουν ενδιαφερθεί για εμένα. Είμαι στην ομάδα επειδή είναι η ομάδα μου και μετά θα κοιτάξω για αλλού. Ίσως κάνω διάλειμμα για ένα χρόνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω προτάσεις από μεγάλα κλαμπ, αλλά σεβάστηκα αυτό που έζησα εδώ και τη σχέση μου με τους ανθρώπους». 

Σε ερώτηση για τη Μπαρτσελόνα απάντησε πως «Όταν θα έχω πρόταση από κάπου θα μιλήσουμε. Αν θα μπω σε μία νέα περιπέτεια θα πρέπει να είναι δύσκολη, γιατί τα εύκολα δεν μου πάνε». 

Παραδέχτηκε ότι ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα για εκείνον μετά από τόσα χρόνια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. 

«Ήρθα για δύο βασικούς λόγους: για την οικογένεια μου και επειδή πρόεδρος ήταν ο Ουρούτια. Νόμιζα ότι θα μείνω δύο χρόνια γιατί η Μπιλμπάο ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Λυπάμαι που φεύγοντας δεν μπορώ να πάρω μαζί μου όλο αυτό τον καταπληκτικό κόσμο», είπε δείχνοντας στο βάθος της αίθουσας τους παίκτες, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της ομάδας. 

«Θέλω να γιορτάσω για όλα όσα καταφέραμε και όχι να πενθώ που φεύγω. Αυτή η χρονιά ηταν περίπλοκη, δεν ήμασταν τόσο τυχεροί στα παιχνίδια μας. Κάποιες φορές υπάρχουν μερικές φωνές που ζητούν αλλαγή εποχής, δεν είναι κάτι που με εξέπληξε. Η απόφαση είχε παρθεί καιρό τώρα, και πριν λίγες μέρες έδωσα την οριστική μου απάντηση», σχολίασε μιλώντας για το πώς πήρε την απόφαση να φύγει. 

«Αυτοί οι άνθρωποι μου έχουν φέρει εδώ. Αυτή η ομάδα θα παραμείνει στη μνήμη των ανθρώπων», πρόσθεσε. «Προσπαθήσαμε να είμαστε πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και θα μπορούσα να πω στους οπαδούς ότι έχουμε δώσει μια μόνιμη βάση βελτίωσης. Τέσσερα χρόνια στη σειρά στο δεύτερο γύρο του Champions League, είναι κάτι που θα παραμείνει στη μνήμη των οπαδών. Οι 10 από τους 14 που έπαιξαν στο τελευταίο ματς στο “Καλντερόν”, ξεκίνησαν μαζί μου το 2013 και είμαι ο κόουτς που καταφέρνει να τους βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους.». 

Πριν το οριστικό αντίο τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Ουρούτια. 

«Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές καθ 'όλη τη σεζόν,πριν την τελική απόφαση των τελευταίων ημερών. Έχουμε θέσει πάντα το συμφέρον της ομάδας πάνω από την εν λόγω απόφαση. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για το έργο αυτών των τεσσάρων ετών». 

 

Πηγή:sport-fm.gr

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Τελευταία Ενημέρωση