ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θρύλε, το πλεονέκτημα είναι κοντά!

Στα δύσκολα «μιλούν» οι αρχηγοί!

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε από τη Ζαλγκίρις, αλλά με τον εκπληκτικό Πρίντεζη και τον Σπανούλη να βάζει το… λιθαράκι του στο τέλος, νίκησε 73-64 και με το 16-6 είναι πολύ κοντά στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Ευρωλίγκας! 

Το ματς


Παρά την πολυήμερη απουσία του, λόγω τραυματισμού, ο Σπανούλης ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού, μαζί με τους Μπιρτς, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μάντζαρη. Με αιχμή του… δόρατος στην επίθεση τον υπαρχηγό και τον Καναδό μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι, αλλά η νωθρή άμυνα, έδωσε την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις να απαντά σε κάθε καλάθι τους (9-9). Μάλιστα, στη συνέχεια τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έδωσαν και το προβάδισμα στους Λιθουανούς (14-15). Αυτό κράτησε για λίγο, καθώς οι Πρίντεζης και Γκριν έβαλαν ξανά μπροστά (19-15) τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά το μπλακ-άουτ στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν στο τέλος (19-19). 

Τη δεύτερη… πεντάδα είχε ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο, με τους Μιλουτίνοφ, Αγραβάνη, Λοτζέσκι, Γκριν και Γουότερς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν στατικοί και αργοί στην επίθεση, ενώ και στην άμυνα έπαιρναν κάτω από τη… βάση, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να χτίσει ένα σταθερό προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι τα μισά (23-27). Εκεί, ο Γουότερς τράβηξε επιθετικά τους «ερυθρόλευκους» (27-27), όμως οι Λιθουανοί απάντησαν γρήγορα και βρέθηκαν ξανά στο +4 (29-33) με πρωταγωνιστή τον βραχύσωμο Λεκαβίτσιους, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο, οι Πειραιώτες κατάφεραν μέσα από την άμυνά τους να πλησιάσουν στον πόντο (32-33), αλλά εξαιτίας των συνεχόμενων λαθών στις επόμενες επιθέσεις τους δεν κατάφεραν να περάσουν εκ νέου μπροστά. Μάλιστα, ο Σεϊμπούτις «ξεκόλλησε» τους Λιθουανούς και τους πήγε στο +3 (32-35), με τον Σπανούλη να διαμορφώνει το 35-35 με buzzer beater τρίποντο. 

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, η επίθεση του Ολυμπιακού αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και σε συνδυασμό με τα τυχερά καλάθια της Ζαλγκίρις, το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό (39-40). Στην… εξίσωση μπήκαν ξανά στη συνέχεια και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ των «ερυθρόλευκων», με τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν στο +4 (41-45) στα μισά. Όμως, τα τρίποντα των Πρίντεζη και Σπανούλη «ξύπνησαν» τους Πειραιώτες, οι οποίοι αρχικά ανέκτησαν το προβάδισμα (47-45) και συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, έφτασαν στο +5 (52-47), στα δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι πρωταθλητές Ελλάδας συντηρούσαν αυτή την απόσταση (56-51), με τον Λεκαβίτσιους να μειώνει στο καλάθι τη διαφορά (56-54) με τρίποντο στη λήξη του χρόνου. 

Μέσα από την άμυνά του, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της κατάστασης, όπου αρχικά έφτασε στο +5 (60-55) και με τον Λοτζέσκι να τον παίρνει από το χέρι στη συνέχεια, πήγε στο +7 (64-57). Ένα μίνι μπλακ-άουτ στα μισά, έδωσε την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις να πλησιάσει στους τρεις πόντους (64-61), με τους Πρίντεζη και Μπιρτς να «ξελασπώνουν» τους πρωταθλητές Ελλάδας και να τους πηγαίνουν στο +7 (68-61), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Παρά τις καλές άμυνές τους, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου «κόλλησαν» ξανά στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην «κλειδώσουν» το παιχνίδι στις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν. Ωστόσο, στο ένα λεπτό πριν το τέλος, ήταν η σειρά του Σπανούλη να «μιλήσει», καθώς μία τρομερή άμυνα (κλέψιμο) αρχικά και στη συνέχεια με τρίποντο, έφερε τον Ολυμπιακό στο +10 (71-61) και του έδωσε… μαξιλαράκι ασφαλείας. Χρόνος πλέον δεν υπήρχε για δραματικές αλλαγές στο παιχνίδι και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 73-64. 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-35, 56-54, 73-64

Πηγή: sport-fm.gr

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση