ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο δρόμος

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Το σκηνικό που ζει ο κόσμος της Ομόνοιας μετά από ματς με το ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, μοιάζει με επαναλαμβανόμενη προβολή ταινίας. Το ίδιο περίπου σκηνικό συναντάμε και μετά από σημαντικές ήττες της ομάδας.

Η μαζεμένη πίκρα του κόσμου από την αποχή από τίτλους πρωταθλήματος και της μη επίτευξης του στόχου της εισδοχής σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι το αίτιο της εικόνας, που εκφράζεται ποικιλοτρόπως.

Ο πρόσφατος αγώνας με το ΑΠΟΕΛ συνοδεύτηκε από μια διαιτησία που δεν ήρθη στο ύψος των περιστάσεων, με το πράσινο στρατόπεδο να κάνει συνειρμούς σε σχέση με προηγούμενες διαιτησίες σε τέτοια ματς.

Ο κόσμος, που θεωρεί ότι η ομάδα του είναι αδύναμη στον τομέα του παρασκηνίου, (το παρασκήνιο δεν εμπεριέχει πάντοτε μεμπτές πράξεις), χαιρετίζει τη δυναμική χροιά των ανακοινώσεων του ΔΣ, ενώ οι πολλοί ζητούν σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην ΚΟΠ. Το ΔΣ του σωματείου ζήτησε ξένους διαιτητές στα ματς με το ΑΠΟΕΛ, ενώ θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Τα «θέλω» τουπικραμένου κόσμου και τις ενέργειες των διοικούντων, δεν τα κρίνουμε. Ας υποθέσουμε όμως ότι η Ομόνοια δυναμώνει στο παρασκήνιο, διατηρεί μια δυναμική στάση γενικότερα στην πολιτική της, σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην ΚΟΠ μέχρι σημείου απόλυτης αμφισβήτησης της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, η ΚΟΠ κάνει αποδεκτό το αίτημα για ξένους διαιτητές στα ματς με το ΑΠΟΕΛ, (πράγμα αδύνατον), και η διοίκηση της Ομόνοιας πάει φουριόζα στα γραφεία της ΚΟΠ και τα ψέλνει στην ηγεσία της, «από την καλή και την ανάποδη».

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι με όλα αυτά θα αλλάξουν τα πράγματα για την Ομόνοια; Εννοείται ότι αναφερόμαστε σε αγωνιστική αλλαγή, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό θα έλθει μόνο, με έναν τρόπο. Την ενδυνάμωση της ομάδας μέχρι του σημείου εκείνου που θα της επιτρέψει θα βρει την παλιά της αίγλη.

Που θα μπαίνει στο γήπεδο, με εικόνα φτιαγμένη με το υλικό της μεγάλης ομάδας που κυνηγάει τα μεγάλα παιχνίδια για να πάρει αυτό που θέλει να πάρει. Με παθιασμένους και αποφασισμένους παίκτες στους οποίους έχει περάσει το αυτονόητο της νίκης.

Οι άτυχες στιγμές που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, δεν θα δημιουργούν καταστάσεις.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η Ομόνοια προσπαθεί να αλλάξει σελίδα, δίνοντας το μήνυμα ότι θα τα καταφέρει.

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση