ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνε κι οι μαθηματικές

24sports team

info@24sports.com.cy

Ένα θαύμα περίμενε ούτως ή άλλως για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης ο Παναθηναϊκός, όμως δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να το κυνηγήσει. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 2-0 από τον Άγιαξ στο «Άμστερνταμ Αρένα» για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και έμεινε στον πάτο του γκρουπ με μόλις ένα βαθμό.

Ο Άγιαξ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και ήλεγξε τον ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και ήταν αυτός που δημιούργησε και την πρώτη μεγάλη φάση στο φτωχό από πλευράς ευκαιριών πρώτο μέρος, με τον Ιμπάρμπο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 26’. Μια εντελώς λανθασμένη εκτίμηση του Στιλ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σόνε στο 39’, ωστόσο, επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ υπέρ τους.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν και το δεύτερο σοβαρό τους λάθος στο παιχνίδι στο 50’, όταν ο Χουλτ έχασε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του και ο Τέτε με συρτό σουτ νίκησε εκ νέου τον Στιλ, ισχυροποιώντας το προβάδισμα του «Αίαντα». Ο Παναθηναϊκός αποσυντονίστηκε εντελώς μετά το δεύτερο γκολ και ο Άγιαξ ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού, αρχίζοντας να δημιουργεί καλές στιγμές με μεγαλύτερη συχνότητα στο επόμενο διάστημα, εν αντιθέσει με το «τριφύλλι» που δεν ξαναβγήκε με αξιώσεις στην επίθεση. Από το 70’ κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε και οι παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν περισσότερο να περιμένουν να τελειώσει το παιχνίδι,

Συνθέσεις
Άγιαξ: Ονανά, Τέτε, Βέστερμαν, Ντε Λιχτ, Ντάικς, Σόνε (69’ Ντε Γιονγκ), Φαν Ντε Μπέεκ, Νούρι, Τσέρνι, Γιουνές (62’ Κλεμέντ), Κασιέρα.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Σάμπα (57’ Ιβανόφ), Μολέντο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (63’ Λεντέσμα), Ιμπάρμπο (75’ Ρινάλντι).

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση