ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα άπαντα της συνέλευσης

Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ και η www.24sports.com.cy έδωσε το παρών της και και τα κατέγραψε όλα.

Διαβάστε τα αναλυτικά:

19:05 Εδώ τελείωσε η κάλυψη της γενικής συνέλευσης της ΚΟΠ. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας.

18:58 Η συνέλευση της ΚΟΠ έληξε και τα μέτρα θα επικυρωθούν από το Δ.Σ. της ΚΟΠ στην επόμενη του συνεδρία. Περιμένουμε για δηλώσεις.

18:53 Κουτσοκούμνης: "Δεν είμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Κάναμε και δεχθήκαμε κριτική. Δεν αναλογίζομαι αυτή τη στιγμή την όποια ευθύνη είχα, είχαν, είχατε. Αναλογίζομαι την επόμενη μέρα. Πρέπει να αφήσουμε την οποιαδήποτε πρακτική ή ακόμα και τις φιλικές σχέσεις που είχαμε για να πάμε μπροστά. Τα νέα μέτρα όπως είπατε είναι αμείλικτα. Δε θα έχουμε ποτέ τη συμβολή της αστυνομίας και της πολιτείας ανεξάρτητα από τα νομοσχέδια. Είναι τέτοιος ο τρόπος που στήνονται τα παιχνίδια που δεν χρειάζεται πλέον το τηλέφωνο. Πρέπει να αποδεχθούμε την πρακτική της UEFA. Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις: Ευθύνη μιας ομάδας ή και των δυο. Υπάρχει περίπτωση στοιχήματος που δεν πέτυχε και εκεί δε θα καταλογίζεται καμιά ευθύνη. Υπάρχει περίπτωση να μην καταλογίζεται καμιά ευθύνη και σε τέτοια περίπτωση δε θα κάνουμε τίποτα. Μας λέγατε πως σε εξέθετε η δημοσιοποίηση φακέλου. Εγώ είμαι της διαφάνειας. Θα συνεχίσουμε να το αναφέρουμε όταν καταλογίζεται ευθύνη. Η διαφάνεια εν καλό πράγμα. Δεν υπάρχουν μυστικά σε αυτό τον τόπο. Καλύτερα να τα λέμε ανοικτά και όμορφα Θα είμαστε αυστηροί. Όταν η UEFA καταλογίσει ευθύνη, τότε δε θα μπορεί να κάνει τίποτε το σωματείο. Δε θα υπάρχει ζήτημα δικαστικής άμυνας Τελείωσαμε εδώ.". 

18:51 Κουτσοκούμνης: "Σύμφωνα με την αδειοδότηση της UEFA υπάρχουν κριτήρια για τις ομάδες που μπορούν να παίζουν πρώτη κατηγορία. Θα ενσωματωθούν τα μέτρα στον πειθαρχικό μας κανονισμό και όποιο μέτρο υπήρχε πριν θα αρθεί προς όφελος του νέου. Όποιες περιπτώσεις υπήρχαν πριν τα μέτρα θα δικαστούν με βάση τα τότε ισχύοντα μέτρα. Θα ζητήσουμε από την UEFA να μας καταδείξει την ευθύνη όπου υπάρχει".

18:48 Άντρος Καραπατάκης (ΑΕΚ): "Θυμάσαι Κίκη που σου είπα πως ντρεπόμαστε πλέον να είμαστε παράγοντες. Εγώ λέω αυτούσια τα μέτρα της UEFA. Χωρίς παρέμβαση. Να τους ακούσουμε, αμείλικτα και όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί να τιμωρείται. Το δεύτερο σημείο, το οικονομικό. Το στοίχημα είναι ένα από τα προβλήματα. Υπάρχουν κι άλλα για τα οποία κανείς δεν αναφέρθηκε. Κάποιος που έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, έστω και με μικρό προϋπολογισμό, μπορεί να αναγκαστεί να κάνει κι άλλα πράγματα. Στο στοίχημα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να δούμε και τα άλλα".

18:47 Λούκας Φανιέρος: "Δε θέλω την ομάδα μου στο στοίχημα. Κύριε Μάριε να τους το πείτε. Έχει τέσσερα χρόνια που το λέω. Να ηρεμήσω και γω να μην παρακολουθείται η προσωπική μου ζωή".

18:43 Γιώργος Κούμας: "Είναι επικοδομοιτική η συνέλευση. Αποφασίσαμε και τα εν οίκω να τα κάνουμε εν δήμω και είναι σημαντικό κι αυτό. Υπάρχουν δυο όψεις στο ποδόσφαιρό μας. Η μια είναι οι προκρίσεις των ομάδων μας στο ελίτ, η πρόκριση της ΑΕΚ στη Μόσχα. Όμως αναγκαζόμαστε να συζητάμε αυτά τα θέματα. Σωστά η UEFA μας έστειλε κατευθυντήριες γραμμές. Το θέμα σοβάρεψε πάρα πολύ. Παίζεται το αν θα έχουμε πρωτάθλημα και ομάδες στην Ευρώπη. Μέχρι να βγει ο φάκελος πρέπει να μπουν κάποιες διαδικασίες. Να πάρουμε και άλλους υπεύθυνους να μας ενημερώνουν σωστά πριν προχωρήσουμε σε ποινές. Εμείς φέραμε τον εαυτό μας να μας επιβάλλει η UEFA αυτά τα μέτρα. Για μένα πρέπει να γίνει μια δεύτερη άτυπη με κλειστές πόρτες και να ανοίξει το κοφίνι, να τα πούμε όλα και να προχωρήσουμε στα μέτρα. Αν θέλουμε να δούμε την πρωταθλήτριά μας να παίζει στο τσάμπιονς λιγκ και κονδύλια από την UEFA. Αν δεν έχουμε κονδύλια δε θα μπορούμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο". 

18:42 Μαρίνος Ευσταθίου (Απόλλωνας): "Τα μέτρα πρέπει να είναι αυστηρά και είναι. Πρέπει να καθαρίσει και το όνομα των παραγόντων μας".

18:40 Κουτσοκούμνης: "Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μέτρα. Θα σας αναλύσουμε αυτές τις στρατηγικές και τις δυσκολίες τους. Το ποδόσφαιρο είναι σε αυτή την αίθουσα και στον κόσμο που το στηρίζει. Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα. Υπάρχουν θέματα οικονομικά και δε θα τα πω τώρα. Να μιλήσουμε ανοικτά για το ποια πρέπει να είναι η μετεξέλιξη του ποδοσφαίρου.  Όμως σωστά είπατε πως δεν υπάρχουν επιλογές: Το πάρτι τελείωσε. Δεν αναφέρομαι σε σας, αλλά σε όσους από πίσω χειραγώγησαν αγώνες".

18:39 Αντρέας Σοφοκλέους: "Πρόεδρε πρέπει να βρείτε εμπειρογνώμονες που θα μας μεταφέρουν εμπειρίες άλλων χωρών". 

18:38: Αντρέας Σοφοκλέους: "Είναι ξεκάθαρα αυτά που μας είπαν Κουτσοκούμνης και Λευκαρίτης. Μας είπαν πως αν θέλετε να είστε μέλος μας πρέπει να κάνετε 1,2,3. Η μόνη διαφοροποίηση είναι αν μπει μια προειδοποίηση πριν τα αυστηρότερα μέτρα. Δεν είναι θέμα να το αποδεχθούμε ή όχι. Η απόφαση είναι εκεί και πρέπει να την πάρουμε. Πρέπει όμως να κάτσουμε κάτω να καθαρίσουμε το προϊόν".

18:34 Πάρης Ανδρέου: "Πρέπει να σκεφτούμε πως για να λειτουργήσει μια αγορά χρειάζεται υγιής ανταγωνισμός. Αλλιώς κάποιοι θα ευνοούνται και κάποιοι θα τιμωρούνται. Το να συζητούμε αύξηση ή μείωση ομάδων δεν αφορά το θέμα. Πρέπει να το συζητήσουμε σε γενικότερο πλαίσιο που θα αφορά και στο οικονομικό. Για να μην κρυβόμαστε, ξέρουμε τι βλέπουμε μέσα στα γήπεδα και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δε νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι η αστυνομία. Εμείς πρέπει να πάρουμε μέτρα. Είναι σημαντικός λόγος που απομακρύνθηκε ο κόσμος από τα γήπεδα. Δεν είναι τυχαίο πως τελειώνει μια αγωνιστική και θα ακούσεις για όλα τα παιχνίδια πως παίκτηκαν έτσι ή αλλιώς. Εναπόκειται σε μας κατά πόσο θέλουμε να πάρουμε μέτρα σοβαρα. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εδώ". 

18:31 Απαντά ο κ. Λευκαρίτης: "Νομίζω ρωτάτε λάθος άνθρωπο. Είπα για το παράνομο ποιος ξέρει τι μπορεί να παίζεται στα καταγώγια της Σανγκάη και της Σιγκαπούρης. Αυτό που μπορώ να σας πω πως έχουν προϋπολογισμούς μερικών εκ. ευρώ για να στήσουν αυτά τα γραφεία. Το άσχημο είναι πως η UEFA θορυβήθηκε γιατί μέσα σε μόλις δυο μήνες υπήρχαν τόσες πολλές περιπτώσεις αναφορών. Σχεδόν κάθε αγωνιστική και ένας. Πρέπει να υπογραμμίσουμε πως η σοβαρή κινητοποίηση της UEFA είχε αφορμή την περίπτωση της Σκεντερμπέου. Θα την αποβάλουν και από το Αλβανικό πρωτάθλημα. Περιμένει η UEFA το σκεπτικό του δικαστηρίου της Λωζάνης για να φτιάξει την αναφορά προς όλες τις ομοσπονδίες για το θέμα".

18:29 Χ. Μανώλη (Ανόρθωση): "Συμφωνούμε με τα μέτρα. Αλλά πρέπει να ανακοινώνονται οι φάκελοι μόνο αν κατονομάζονται ομάδες. Διάβασα μια συνέντευξη του υπεύθυνου της Sportsradar. Είπε πως το παράνομο στοίχημα είναι ένας λόγος χειραγώγησης και το ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο στην Ασία που μας στερεί ουσιώδεις πληροφορίες. Τώρα μας είπατε πως εξελίχθηκε το στοίχημα. Βελτιώθηκε και σε αυτό";

18:27 Κουτσοκούμνης: "Αυτά δεν έχουν σχέση με το στοίχημα. Θα μπορούσα να απαντήσω στις εισηγήσεις σου αλλά δεν έχουν σχέση με το θέμα".

18:24 Νίκος Παππάς: "Πρέπει να μειωθούν οι ομάδες. Υπάρχει μια πρώτη και μετά το χάος. Πρέπει να υπάρχουν έσοδα από τηλεοπτικά. Στη Β' κατηγορία οι ομάδες διακονούν. Πρέπει να γίνει μια πρέμιερ με 10 ομάδες και μια πρώτη κατηγορία. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Να δώσουμε κίνητρα στις ομάδες και τους παράγοντες. Δυστυχώς, συμφωνώ με τον κ. Κίκη: Αφήσαμε τους παράγοντες στο έρμαιο. Να γίνει ανταγωνιστική και η πρώτη κατηγορία. Να έχουν και οι δυο κατηγορίες έσοδα".

18:22 Νίκος Παππάς: "Απολογούμε για την εμπλοκή του σωματείο μας. Με θλίβει το γεγονός και από αύριο δε θα είμαι μέρος αυτού του συστήματος. Να μην κρυβόμαστε, όλοι έχουμε ευθύνη. Αφήσαμε αυτή τη κατάσταση και ήρθαν 68 φακέλοι. Θα φύγω αλλά θα γράψω μια επιστολή που θέλω να διαβάσω".

18:22 Αντίδραση Πετρίδη: "Να μην μας βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι. Εγώ δε ξέρω".

18:21 Κουτσοκούμνης: "Να μην παίζετε πελλόν. Υπάρχει παίκτης που είναι μπλεγμένος σε εννιά φακέλους".

18:19 Κουτσοκούμνης: "Θα μπορούσα να πω πολλά αλλά ας το αφήσουμε εδώ. Ξεκινούμε από το μηδέν. Μου λέει η UEFA. Η τάδε μεταγραφή που θα γίνει, αν υπάρχει τρόπος προσπάθησε να μη γίνει. Είναι πολύ εμπιστευτικό και δεν είναι για πρώτη κατηγορία.".

18:17 Κουτσοκούμνης: "Αρνούμαι την μεγαλύτερη ευθύνη. Μεταξύ σας τα λέτε και τα ξέρετε. Αν πρέπει να τα πούμε στα ΜΜΕ μπροστά, να τα πούμε. Δε φταίω εγώ αν κάποιοι είναι δεκτικοί και κάποιοι όχι. Δε δέχομαι πως ένα ματς που έγινε πριν μήνες και η ομοσπονδία ήταν αχάπαρη αλλά οι παράγοντες ήξεραν, έφταιε η ομοσπονδία. Ποιος τα κάνει; Ο άγνωστος Χ; Τι λέτε; Δεν ελέγχω την ομάδα μου; Τον τερματοφύλακα, την κόκκινη κάρτα. Πως το έπαιξαν 15-0 και ήρθε. Μιλώ για το Ανόρθωση-Ελπίδα με ευθύνη της Ελπίδας. Μη ρίχνετε ευθύνη εκεί που δεν υπάρχει".

18:14 Φιλίππου: "Μπορεί να σιωπούμε γιατί είμαστε απένταροι. Αν ήμασταν καλά θα είχατε σοβαρό πρόβλημα. Σωστά λες πως δε θα βρίσκουμε χορηγούς. Ποιος το έκανε εμείς; Ή κάποιοι που είναι πίσω από αυτή την κατάσταση; Πού θα τα πω; Στην αστυνομία που παραδέχεται πως είναι διεφθαρμένη; Είπαμε στον ΟΠΑΠ να μην μας ξαναβάλει στο στοίχημα και μας είπαν όχι. Ο ΟΠΑΠ κάνει 80εκ. τζίρο και το ποδόσφαιρο τι παίρνει; Μας συζητούν ως διεφθαρμένους. Δέχομαι τις ποινές που λες όταν είναι δικαιολογημένος ο κόκκινος φάκελος. Αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ αυτή τη χειραγώγηση. Έβγαλαν οι μπούκκηες και να φταίω εγώ;".

18:13 Φιλίππου: "Για μένα είναι ήρωας όποιος δεν μπαίνει στα κανάλια αυτών των ανθρώπων όταν έχει ανάγκη. Είναι πολύ δύσκολο. Λυπούμαι που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Λέμε μόνο για τιμωρία. Τιμωρία, τιμωρία. Ποια είναι τα κίνητρα".

18:12 Κουτσοκούμνης: "Η UEFA εξέλιξε το σύστημά της μέσα στα χρόνια. Παλαιότερα μπορούσε να μην ήταν η ίδια η σημασία του κόκκινου φάκελου. Πέρσι άρχισε να κατονομάζει ευθύνη, σταμάτησε φέτος στην αρχή και ξεκίνησε πάλι με το ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα".

18:11 Φιλίππου: "Υπάρχουν από το 2009 63 φάκελοι".

18:09 Φλίππου: "Τρέμω πως στα 60 μου μπορώ να πάω φυλακή. Δεν είναι μόνο η UEFA, έβαλε και ο υπουργός νομοσχέδιο. Να πάω όμως για κάτι που έκαμα. Όχι για κάτι που δεν έκαμα. Όλη μου η ζωή είναι στο ποδόσφαιρο. Δεν αντέχω να μπαίνουν στα καφενεία τα παιδιά μου κα να λένε πως οι παράγοντες είναι οι χειρότεροι. Είμαι περήφανος για την εξωτερική σου πολιτική. Αλλά εντός Κύπρου τα κάναμε θάλασσα. Πέρσι πήραμε 21 κόκκινους φάκελους αλλά κάνουμε συνέλευση ενάμιση χρόνο μετά. Το αφήσαμε και το κοιμήσαμε ενώ είχαμε πρόβλημα". 

18:07 Φιλίππου: "Παράκλησή μου ήταν αυτό το θέμα να συζητηθεί οικογενειακώς (σημ. συν: χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων). Ας μη με παρεξηγήσουν οι κ. δημοσιογράφοι δε ξέρουμε τι θα γραφτεί αύριο. Υπάρχει έγκλημα πίσω από αυτή τη κατάσταση. Σας λέω πως αν πάμε να ξηλώσουμε αυτή τη μανέστρα, ίσως γίνουμε και στόχοι".

18:06 Τζιωνής: "Φτάσαμε με πολύ άσχημο σημείο. Απαξιώνεται από τον κόσμο το ποδόσφαιρο. Φαίνεται το σύστημα που είχαμε δε λειτούργησε. Φαίνεται τα μέτρα δεν απέδωσαν καρπούς. Συμφωνούμε με τα νέα μέτρα. Είναι πολύ αυστηρά αλλά αν αποδειχθεί η ενοχή κάποιου σωματείου ναι νομίζω πως οι ποινές πρέπει να είναι ανάλογες. Οι φάκελοι πρέπει να ληφθούν υπόψη με ό,τι ίσχυε πριν αλλάξουν οι κανονισμοί".

18:05 Κουτσοκούμνης: "Όχι. Μετά το τέλος του αγώνα να μας ενημερώσετε με επιστολή".

18:04 Τζιωνής: "Δηλαδή οι προηγούμενοι όσοι έπαιξαν έπαιξαν. Να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι. Λέτε πως το καταλαβαίνουμε κατά 99% όταν το στήσει ο αντίπαλος. Μας αφήνεται να τους αφήσουμε στο ημίχρονο και να φύγουμε;".

18:03 Κουτσοκούμνης: "Υπήρχαν τρεις διαβαθμίσεις. Πρώτη ευθύνη μιας ομάδας. Δεύτερη και οι δυο, η τρίτη καμιά".

18:03 Τζιωνής (Ομόνοια): "Να σας ρωτήσω: Πέρσι υπήρχε ευθύνη".

18:02 Κουτσοκούμνης: "Ζήτησα να μου κατονομάζει η UEFA και δεν το έκανε. Για αυτό τα μέτρα ήταν χωρίς περιεχόμενο. Το έχω ξαναπεί".

18:01 Λοιζίδιη: "Πήραμε αποφάσεις και βγήκατε στο Sigma και τις αποσύρατε". Διαφωνησε με τον πρόεδρο της ΚΟΠ για το θέμα

18:00 Χάρης Λοϊζίδης: "Το Δ.Σ. της ΚΟΠ πήρε αποφάσεις με αυστηρότατες ποινές για το θέμα των φακέλων. Αισθάνομαι θιγμένος γιατί την απόφαση που πήραμε θα την παρουσιάζαμε στην UEFA και να της πούμε πως δεν ανεκτήκαμε το οτιδήποτε. Ήρθαμε όμως και τους αναιρέσαμε μόνοι μας. Ας τους διαβάσει ο γ. διευθυντής. Γιατί τους καταργήσαμε;".

17:58 Ο πρόεδρος του Ερμή μιλά για τις visa και το τι μπορεί κάποιος να κάνει για να βρει ποιος παίζει. "Πέρσι μου πήρατε 57χιλ. επειδή ήρθαν τρεις φακέλοι. Τωρά έρχεσαι και τους ακυρώνεις. Πρέπει να ακυρωθούν και οι περσινοί οι δικοί μας. Δε δέχομαι την εγκύκλιο UEFA. Μπορεί να καταδικαστούν ομάδες χωρίς να φταίνε. Εγώ βρήκα τον τρόπο να μην ξανάρθει φάκελος στο όνομά μου. Ας τον βρουν και οι άλλοι".

17:57 Φανιέρος: "Έχουμε και μεις τα κονέ μας πρόεδρε"! (γέλια στην αίθουσα).

17:56 Κουτσοκούμνης: "Δεν ξέρω πως το ήξερε ο κ. Φανιέρος, ο φάκελος ήρθε την Τετάρτη".

17:54 Πετρίδης (ΑΠΟΕΛ): "Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Είμαστε ένα σωματείο που στιγματίστηκε άδικα. Θέλουμε δυο διευκρινήσεις: Πρώτα πρέπει να κατονομάζεται η ομάδα. Ήρθαν τρεις αναφορές στην ομάδα μας για εμπλοκή που δεν έχουμε καμιά σχέση. Χαίρομαι που τον τελευταίο φάκελο που τον κατονομάσατε. Δεύτερο, δε θα πρέπει, γιατί δυσφημίζουμε το ποδόσφαιρό μας, εκεί που οι ομάδες διαπρέπουν στο εξωτερικό να δυσφημίζουμε το προϊόν μέσα από ανακοινώσεις και από εσάς στο FB. Άμα κατονομαστεί, αν είναι το ΑΠΟΕΛ κάμετε ό,τι θέλετε. Πριν έρθει ευθύνη όμως, δεν πρέπει να δημοσιοποιείται το οτιδήποτε. Ο κ., Φανιέρος το ήξερε από τη Δευτέρα πως ήρθε φάκελος".

17:52 Κουτσοκούμνης: "Η UEFA, δεν ήταν τόσο σίγουρη για την σιγουριά του συστήματος πριν το εξελίξει και το δοκιμάσει δικαστικά στο CAS. Από τότε το σύστημα αποδείχθηκε και το δικαστήριο δέχθηκε την απλή αποστολή του φακέλου. Έκτοτε, μπορεί να παρθούν μέτρα μόνο με τους φακέλους".

17:50 Σοφοκλέους Ανδρέας: "Ήρθαμε εδώ και κάνουμε όλοι τους μαννούς. Πρώτα όμως πρόεδρε πιάνει σας εσάς. Αν δεν υπήρχε για χρόνια το πρόβλημα, δεν θα ερχόταν τόσο αυστηρά η UEFA να αποβάλει ομάδες. Αν δεν έβλεπε πως έπαιρνε διαστάσεις το πρόβλημα, δε θα ερχόταν να πάρει θέση. Πού ήταν η UEFA και η ομοσπονδία να πάρουν μέτρα πριν γίνουμε ρεζίλι; Άφησες ομάδα με πέντε φακέλους να έρθει πρώτη κατηγορία. Πρέπει να πεις το mea culpa."

17:49  Κουτσοκούμνης: "Πρέπει να παίξεις μισό εκατομμύριο για να αρχίσει η ενεργοποίηση του συστήματος. Δεν είναι τόσο απλός".

17:49: Σ. Δημοσθένους: "Μα ακόμα και αν χαθεί το στοίχημα έρχεται φάκελος. Άρα αν ακόμα θέλουμε να τιμωρήσουμε μια ομάδα, μπορούμε απλά να παίζουμε και ας χάσει". 

17:43 Σειρά του Μάριου Λευκαρίτη να μιλήσει: "Κανονικά δεν έπρεπε να προσθέσω τίποτα σε όσα είπε ο Κωστάκης. Αλλά επειδή πήγα στην UEFA ειδικά για αυτό το θέμα, μου έδωσαν στοιχεία που τρομάζεις. Η Κύπρος ήταν έβδομη στη σειρά αλλά αυτή τη στιγμη είναι πρωτοπώρος με διαφορά! 75 φακέλους από το 2011 που ξεκίνησε η διαδικασία. Μας συγκρίνουν μόνο με την Αλβανία και τη Μολδαβία. Ένα άλλο στοιχείο, 85% της δραστηριότητας αυτής στην Κύπρο προέρχεται από την αγορά της Ασίας! Δεν παίζονται στην Κύπρο αλλά στην Ασία. Μιλούμε τώρα για το νόμιμο. Ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβαίνει στα καταγώγια της Σανγκάη. Τα μέτρα της UEFA είναι σκληρά. Αλλά είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να μη διαλύσουμε τα πρωταθλήματά μας. Πήρα ένα δείγμα 12 φακέλων και τους έφεραν μαζί μου. Είναι ξεκάθαρα τα πάντα: και τα λεπτά, και η δραστηριότητα και το λεπτό που έγινε το "αδίκημα". Υπάρχει ειδική ομάδα που παρακολουθεί από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όταν υπάρχει ύποπτη δραστηριότητα πριν το ματς. Είναι στο Λονδίνο που σου δείχνουν και στο βίντεο τις φάσεις για τις οποίες μιλούμε. Έμεινα έκπληκτος όταν μου τα έδειξαν. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίες οι αναφορές αυτές. Δεν είμαι σίγουρος ακόμα και αν θα γίνει δεκτή η εισήγηση για την πρώτη παρατήρηση. Να το προσπαθήσουμε. Ο καιρός που παίζαμε μόνοι μας στο ΓΣΟ και δεν μας έβλεπε κανένας τελείωσε".

17:42 Κουτσοκούμνης: "Δε θα ζητήσουμε να μας κατονομάσουν ποιος ευθύνεται για τους έως τώρα φακέλους. Ό.τι έγινε μέχρι τώρα, θεωρούμε πως έχει περάσει. Με εξαίρεση τον τελευταίο αγώνα (σημ.συν: ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα) που πήραμε ευθύνη. Θα πρέπει να πάρουμε σαν Δ.Σ. νέα μέτρα".

17:41 Κουτσοκούμνης: "Θεωρώ πως μια προειδοποίηση είναι δίκαιη. Θα προτείνουμε ο πρώτος φάκελός να είναι γερό πρόστιμο. Δεύτερος αφαίρεση βαθμών, τρίτος διαβάθμιση και τέταρτος αποβολή από τις τάξεις της ΚΟΠ".

17:39 Κουτσοκούμνης: "Πρέπει να δράσουμε. Ούτε χορηγούς θα βρίσκετε, ούτε κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο. Όποιος λέει πως δεν παίζει ο ίδιος, να κοιτάξει ποιοι ελέγχουν την ομάδα του. Το οργανωμένο στοίχημα είναι μέσα στα πόδια μας. Όλοι σας εδώ, θα έχετε ένα μικρό, έστω ελάχιστο στοιχείο, Πολλοί το Καλοκαίρι εκφράσατε ανησυχίες προς τον πρόεδρο για το τι δέον γενέσθαι. Η Γ.Σ. σε άτυπη μορφή, έχει ενημερωθεί. Το Δ.Σ. οφείλε σε συνεργασία με την UEFA να πράξει τα δέοντα".

17:37 Κουτσοκούμνης: "Μου είπαν και κάτι άλλο: Η ομάδα που συμμετέχει σε ένα αγώνα που τον έστησε ο αντίπαλός της, το ξέρει. Κατά 99% το ξέρει. Ίσως όχι από την αρχή, αλλά μέχρι το τέλος το ξέρει. Τα μέτρα αυτά δείχνουν τη σοβαρότητα του ποδοσφαίρου. Κακώς δεχθήκαμε σωματείο που είχε από τη δεύτερη κατηγορία φακέλους. Το μετάνιωσα. Δεν έπρεπε να το δεχθούμε ένα σωματείο που σου δείχνει τα δόντια του".

17:36 Κουτσοκούμνης: "Μας είπαν πως μπορούμε να τα συζητήσουμε τα μέτρα αυτά. Αλλά αν μας πείτε βλακείες και αν δεν έχετε σκοπό να καταπολεμήσετε το φαινόμενο, οι ποινές αυτές θα έρθουν ως εξαναγκαστικές. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό".

17:35 Κουτσοκούμνης: "Θέλουμε στον πρώτο φάκελο αφαίρεση έξι βαθμών και 50χιλ ευρώ πρόστιμο. Στο δεύτερο, απαγόρευση συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα είτε πρώτης, είτε δεύτερης είτε κύπελλο. Επίσης, τα οποιαδήποτε εισοδήματα να μην παραδοθούν στο σωματείο. Σε περίπτωση τρίτου φακέλου, το σωματείο να απαγορεύεται να συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για ελάχιστη περίοδο πέντε ετών και 100χιλ. ευρώ πρόστιμο".

17:33 Κουτσοκούμνης: "Σε επικοινωνία δε που είχαμε, πήγε και ο κ. Λευκαρίτης, με την UEFA, μας είπαν πως μπορούμε στο εξής να κατονομάζουμε το σωματείο που έχει ευθύνη. Θα σας δώσουμε και εισηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να πάρετε, ειδικά που κατά 99% ο φάκελος που στέλνουμε είναι σωστός. Η Αστυνομία παίρνει ανθρώπους φυλακή με λιγότερο ποσοστό".

17:30: Κουτσοκούμνης: "Το στοίχημα παίζεται από το διαδίκτυο και από τα 3G. Ούτε από τα τηλέφωνα μπορούμε να βρούμε κάτι. Δε θα πει απο το τηλέφωνο σε ένα παίκτη να έχει μειωμένη απόδοση. Δε θα χρειαστεί καν τηλέφωνο. Η UEFA όμως είναι αισιόδοξη. Πέρσι, όταν απέβαλε την Σκεντερμπέου από τα πρωταθλήματα της, αυτή προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης και αυτό δικαίωσε την UEFA. Ακούγοντας μόνο την ανάλυση του πως χτίζεται ένας φάκελος. Όχι αποδείξεις, όχι τηλέφωνα. Το μόνο που είχε η UEFA ήταν οι φάκελοι. Το δικαστήριο απεφάνθη πως ο φάκελος είναι αρκετή απόδειξη. Κατά 99% ο φάκελος είναι αλήθεια και κατά 99% όταν σας λέω για ευθύνη, τότε μπορείτε να λάβετε μέτρα με βάση το δικό μου φάκελο και μόνο".

17:29: Κουτσοκούμνς: "Μας είπαν πως αν δεν παίρναμε μέτρα, θα έπαιρναν αυτοί. Ένα από αυτά, η μη αποδοχή ομάδων μας στις διοργανώσεις της. Φτάσαμε να είμαστε μια από τις χειρότερες χώρες. Διαβάζουμε τις δηλώσεις των παραγόντων σας, μας είπαν, και αυτά που λένε είναι τα τυπικά, τα γνωστά μιας ένοχης χώρας. Π.χ. να μην παίζεται στοίχημα. Για τα μάτια του κόσμου. Το στοίχημα παίζεται στο διαδίκτυο σε ξένες αγορές επί των οποίων δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα". 

17:26: Κουτσοκούμνης: "Για αυτό έκανα τη δήλωση στον Κ. Παπαμωυσέως πως δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του πειθαρχικού κανονισμού. Ήμασταν σε απόγνωση. Όμως ήρθαν πρόσφατα οι διευθυντές της UEFA και μας συντάραξαν. Μας είπαν πως είμαστε σε επίπεδο Αλβανίας. Σύμφωνα με την UEFA, σημαίνει σχεδόν κατεστραμμένο ποδόσφαιρο".

17:25 Κουτσοκούμνης: "Ξεκινήσαμε φέτος με το ΑΕΖ-Απόλλωνας χωρίς η UEFA να κατονομάζει σωματείο με ευθύνη. Επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα της UEFA αλλά μας είπαν πως δε θα κατονομάζουν ευθύνη. Αυτό μπορεί να γίνει με εκτεταμένη έρευνα που όμως οι αναφορές στους φακέλους δεν το επέτρεπαν".

17:24 Έναρξη άτυπης: "Είχαμε πρόσφατα επαφές με την UEFA. Αποφασίσαμε το Καλοκαίρι κάποια μέτρα για να πολεμήσουμε την ύποπτη δραστηριότητα και τους φακέλους. Με δεδομένο πως η UEFA συνέχισε να κατονομάζει τα σωματεία τα οποία έφταιγαν. Αυτό γινόταν κατά τη διάρκεια του 2015-16 με αναφορά στο σωματείο που ήταν υπεύθυνο για το στήσιμο ενός αγώνα".

17:23: "Δεν έχω τέτοια διάθεση όμως. Πρέπει να μιλήσουμε για το σημαντικότερο πρόβλημα και για αυτό κυρήσσω τη λήξη της συνέλευσης και προχωρώ στην άτυπη".

17:21 Κάνει δικό του απολογισμό ο κ. Κουτσοκούμνης. "Θα μπορούσα να μιλήσω για τις προκρίσεις των Κ17 και Κ19 στα ελίτ. Για πρώτη φορά έχουμε δυο ταυτόχρονα. Θα μπορούσα να μιλήσω για την αναδιοργάνωση των εθνικών ομάδων υπό τον Σάββα Κωνσταντίνου, την αναδιοργάνωση του τεχνιμού τιμ. Την εκτίμηση της UEFA για το τεχνικό μας τμήμα και τα διπλώματα προπονητών. Θα μπορούσα να μιλήσω για τη σημαντική πρόσληψη του Χιου Ντάλας στη διαιτησία, την επιτυχία της ΚΟΠ TV και να ευλογήσουμε τα γένια μας. Να μιλήσουμε για τις επιτυχίες των σωματείων μας και της ομοσπονδίας". 

17:21: Γίνεται αναφορά στον έλεγχο που έγινε από την KPMG. Για την αδειοδότηση γίνεται έλεγχος από άλλα γραφεία. 

17:20 ΑΕΛ, Απόλλωνας και Άρης θα ρωτηθούν για να προτείνουν εκπρόσωπο. Τα μέλη της επιτροπής είναι τρία.

17:19 Στην εξελεγκτική επιτροπή έχουν σειρά τα σωματεία της Λεμεσού.

17:18 Εγκρίνονται τα νέα μέλη από ΑΕΖ, Καρμιώτισσα, Αναγέννηση.

17:17: "Το απόθεμα της ομοσπονδία ξεπερνά τα €13εκ. Θα δοθεί στα σωματεία με τρόπο που σας έχει ήδη αναλυθεί".

17:16 Ξεκινά η συνέλευση με απολογισμό από τον Κώστα Κουτσοκούμνη.

17:12 Το παρών του δίνει και ο Μάριος Λευκαρίτης από την UEFA!

17:07 Έφτασε και ο Πρόδρομος Πετρίδης (ΑΠΟΕΛ).

17:03 Κίκης Φιλίππου(Εθνικός), Σταύρος Δημοσθένους(Άρης) επίσης έφτασαν. Δείτε σχετικές φώτο κάτω.

16:59 Ο πρόεδρος της Δόξας Κώστας Χριστοδούλου εισήλθε στην αίθουσα.

16:58 Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης κάνει τις σχετικές χειραψίες στην αίθουσα.

16:57 Πηγαδάκι με τον Κώστα Κουτσοκούμνη και τον πρόεδρο του Ερμή Λούκα Φανιέρο. Σχετική φωτογραφία κάτω.

16:56 Από πλευράς Ομόνοιας ο Χρίστος Νεοφύτου έφτασε. Συνοδεύει τον πρόεδρο της Ομόνοιας Αχιλλέα Τζιωνή.

16:55 Μόλις μπήκε στην αίθουσα ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κώστας Κουτσοκούμνης.

16:48 Οι περισσότεροι παρευρισμόμενοι κάνουν πηγαδάκια έξω απολαμβάνοντας τη θέα. Μπορείτε να τη δείτε σε φώτο κάτω.

16:45 Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα αρχίσει περίπου στις 17:00 η τακτική γενική συνέλευση, που θα περιλαμβάνει απολογισμούς και έγκριση αυτών. Μετά θα λάβει χώρα η άτυπη με κύριο θέμα της την ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και την επί τούτης αποστολή φακέλων από την UEFA.

16:42 O πρόεδρος του σωματείου του Απόλλωνα Μαρίνος Ευσταθίου στην αίθουσα. Αντιπρόεδρος επίσης της εταιρείας. Ο πρόεδρός της Νίκος Κίρζης μάλλον δε θα έρθει.

16:38 Τα μέλη της εκτελεστικής της ΚΟΠ επίσης από νωρίς μέσα.

16:37 Ο πρόεδρος της ΑΕΖ Στέλιος Χρίστου είναι στην αίθουσα.

16:35 Η αίθουσα "Δήμητρα" όπου θα λάβει χώρα η συνέλευση άνοιξε και ξεκίνησε η προσέλευση.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση