ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα κεφάλια μας δεν είναι… ακατοίκητα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Καθόμουν πρόσφατα σε καφετέρια παραλιακού ξενοδοχείου. Το τραπέζι μου ήταν πολύ κοντά στο μπαρ, όπου καθόταν ένας μεσήλικας τουρίστας. Ρωτά ο, προφανώς ποδοσφαιρόφιλος, τουρίστας τον μπάρμαν. Με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο τι γίνεται; Μαθαίνω ότι έχει επιτυχίες και είναι ανεβασμένο». Ο μπάρμαν γυρνά και του λέει: «Άστα κύριε. Δεν ζεις εδώ. Το πρωτάθλημα είναι της πλάκας. Όλο στημένα παιχνίδια βλέπουμε. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Τώρα όμως δεν πάω γήπεδο».

Αντιλαμβάνεστε την …απομυθοποίηση. Και να μην πίστεψε ο ξένος, θα ρώτησε και άλλο άτομο. Δε νομίζω να πήρε διαφορετική απάντηση. Ένας Κύπριος ποδοσφαιρόφιλος κουβεντιάζοντας με ένα ξένο άσχετο προς αυτόν, το πρώτο που σκέφτηκε να του εκφράσει είναι η απογοήτευση του. Τόσο έχει αγανακτήσει ο κόσμος.

Η φετινή χρόνια έχει να επιδείξει 8 αποστολές φακέλων από την UEFA για αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Έχει εμπεδωθεί η αδυναμία των Αρχών να στοιχειοθετήσουν υπόθεση, αφού δεν έχει θεσπιστεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου (τεράστιο θέμα που δεν είναι … ποδοσφαιρικής υφής).

Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να διαδραματίσει αποτρεπτικό ρόλο, όσο οι αναφορές που λαμβάνει δεν καταλογίζουν ευθύνη, νομικής φύσης σε κανένα σωματείο.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτεταμένα σε άτυπη Γ.Σ. στις 14 Νοεμβρίου, με στόχο, να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Συγκεκριμένα μέτρα τερματισμού του φαινομένου δεν υπάρχουν.

Άλλωστε η ζωή δεν σταματά. Όπως λέει και ο Αμερικανός ποιητής Ρόμπερτ Φροστ, «Όλα όσα έχω μάθει για τη ζωή συνοψίζονται σε τρεις λέξεις λέξεις: Η ζωή συνεχίζεται».

Όπως και τα είδη των ανθρώπων. Οι φονιάδες, οι απατεώνες, οι κλέφτες και οι κομπιναδόροι δεν θα εκλείψουν ποτέ.

Εκείνο που μπορεί να κάνει η ΚΟΠ για να περιορίσει το καραγκιοζιλίκι ή εν πάση περιπτώσει να μην προσφέρει πρόσφορο έδαφος, είναι το να μειώσει τις ομάδες. Όπως εν μια νυκτί τις αύξησε (και γέλασαν οι πάντες) να κάνει το αντίστροφο. Η μήπως δυσκολεύεται;

Όσο για τα ΔΣ ομάδων που συστηματικά εμπλέκονται σε αποστολή φακέλων, γιατί δεν υποβάλλουν παραίτηση; Μάλλον διαθέτω πολλά αποθέματα αφέλειας.

Ένα να ξέρουν όσοι συμμετέχουν στην «έντονη και ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα» και παραμένουν αόρατοι, αλλά και αυτοί, που είτε υποκριτικά, είτε από φόβο τους αφήνουν να αλωνίζουν.

Τα κεφάλια του κόσμου δεν είναι… ακατοίκητα. Στην πράξη αυτό σημαίνει, απαξίωση και γύρισμα της πλάτης.

Υ.Γ. Επανήλθε ο κανονισμός αναφορικά με το όταν μία ομάδα αναφέρεται σε πέραν των τριών φακέλων που έρχονται από την UEFA σε μία σεζόν, δεν θα δικαιούται τις χορηγίες της ομοσπονδίας για την τρέχουσα περίοδο. Θετικό βήμα, αλλά… θυματοποιεί ομάδες.


Δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 6,11.16

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση