ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άμα λείπει ο Νούνο…

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Κατά καιρούς έχει δεχτεί σκληρή κριτική από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ οι οποίοι (δυστυχώς) ξεχνούν εύκολα την τεράστια προσφορά του στην ομάδα, ειδικά όταν έρχονται 2-3 μαζεμένες μέτριες εμφανίσεις.

Μιλάμε βέβαια για το Νούνο Μοράις οποίος έχει ριζώσει στον ΑΠΟΕΛ, αφού διανύει την ένατη του χρονιά στον Αρχάγγελο. Του χρόνου θα κλείσει μια δεκαετία στην ομάδα της Λευκωσίας, με την  ανανέωση του συμβολαίου του να θεωρείται δεδομένη.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν επέλεξε να ξεκουράσει τον Πορτογάλο στο χθεσινό παιχνίδι με τον Εθνικό για να είναι φρέσκος στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Η απουσία του Μοράις στο χθεσινό παιχνίδι ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να διαθέτει ένα από τα πληρέστερα και ποιοτικότερα ρόστερ στην Κύπρο όμως δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το Μοράις.

Η ανασταλτική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι ήταν για τα πανηγύρια. Από τη στιγμή που νοσούσε η μεσαία γραμμή της ομάδας, ήταν απόλυτα φυσιολογικό επακόλουθο να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες ο Εθνικός.

Μπορεί να έχει ξεπεράσει τα 30, μπορεί να μην είναι ο Μοράις της περιόδου 2011-12, όμως συνεχίζει να αποτελεί μια πολύτιμη μονάδα για την ομάδα της Λευκωσίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όσοι προπονητές πέρασαν από τον ΑΠΟΕΛ την τελευταία 9ετία, ξεκινούσαν την ενδεκάδα από τον Πορτογάλο.

Ο Νούνο αξίζει περισσότερου σεβασμού και εκτίμησης, είτε βρίσκεται στα καλά του και περισσότερο όταν βρίσκεται στα κάτω του. Ο Μοράις έχει δυο ιστορικές πρωτιές. Είναι ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και ο ποδοσφαιριστής (Κύπριος ή μη) με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση