ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανώμαλη προσγείωση…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Λάθος εκτίμηση του βαθμού δυσκολίας ή υπερεκτίμηση των δικών του δυνατοτήτων; Λανθασμένο «διάβασμα» του αντίπαλου, άρα και λάθος τακτική ή μια άσχημη βραδιά σχεδόν απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές;

Ότι και να ισχύει, συνδυασμός έστω των πιο πάνω, η ουσία δεν αλλάζει. Ο ΑΠΟΕΛ δεν παρουσιάστηκε έτοιμος για ένα τέτοιο παιγνίδι, φυσιολογικά έχασε και δυσκόλεψε το στόχο της πρόκρισης, έστω και αν η βαθμολογία με το τέλος της τρίτης αγωνιστικής, της μισής δηλαδή διαδρομής, εξακολουθεί να τον κατατάσσει στην πρώτη θέση.

Μακάρι να μπορούσε να αποτελέσει την πιο καλή δικαιολογία, αλλά ο συνθετικός χλοοτάπητας δεν μπορεί να φταίει για όλα και κακώς δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο αυτό από τον Τόμας Κρίστιανσεν, μετά το τέλος του αγώνα. Φυσιολογικά επηρέασε η ιδιαιτερότητα του αγωνιστικού χώρου, δεν έχει να κάνει όμως με όλα τα λάθη και ήταν πολλά, σε μεταβιβάσεις ή τοποθετήσεις, στο λανθασμένο τρόπο με τον οποίο, τις περισσότερες φορές, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να βγει μπροστά, με μακρινές δηλαδή μπαλιές, απέναντι σε πολύ πιο δυνατούς και ψηλούς αντίπαλους.

Το πλαστικό γρασίδι δεν φταίει ούτε για το απρόσεκτο μαρκάρισμα, εντός περιοχής, που έφερε το καθοριστικό πρώτο πέναλτι των Ελβετών. Έστω αν τέτοια γίνονται πολλά σε ένα παιγνίδι και παρά το γεγονός πως ο διαιτητής δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία, στην ίδια περιοχή στο πρώτο ημίχρονο, σε πολύ πιο ξεκάθαρο αντικανονικό μαρκάρισμα, σε βάρος του Μπερτόλιο.

Ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε τα δύο από τα τρία γκολ από το σημείο του πέναλτι, η αλήθεια είναι όμως πως οι Ελβετοί είχαν αρκετές ευκαιρίες και άξιζαν να σκοράρουν σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, επιτεύχθηκε, ωστόσο, στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ είχε πολύ χρόνο μπροστά του για να αντιδράσει, μάταια όμως…

Γενικότερα, ο ΑΠΟΕΛ δεν έδειξε έτοιμος για τον αγώνα αυτό και κυρίως για το βαθμό δυσκολίας του, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιγνίδια στη διοργάνωση και παρά το γεγονός, πως το γκολ του Εφραίμ δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η δυσκολία στο να αναδείξεις κορυφαίο ποδοσφαιριστή από πλευράς ΑΠΟΕΛ, είναι ενδεικτική της συνολικής εικόνας της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει περισσότερο απ’ όσο η ήττα.

Κυρίως, γιατί και ο επόμενος αγώνας στη διοργάνωση αυτή έχει τον ίδιο αντίπαλο. Η Γιανγκ Μπόις σπουδαία ομάδα δεν έδειξε να είναι, πιστοποίησε όμως πως διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα και ικανότητα να κάνουν ξανά τη ζημιά αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

Διαφορετικά τα δεδομένα του αγώνα στις 3 Νοεμβρίου. Το ΓΣΠ, το φυσικό του γρασίδι και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, μπορούν να αποτελέσουν μειονέκτημα για τον αντίπαλο.

Με απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν εκείνη τη βραδιά, καμία σχέση να μην έχει με αυτήν της βραδιάς στη Βέρνη, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα συγκεκριμένα δικά της πλεονεκτήματα, από ένα εντός έδρας αγώνα…