ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο παρεξηγημένος μαχητής

24sports team

info@24sports.com.cy

Τελικά… Λουκάς  Βύντρα. Ο κεντρικός αμυντικός που όλοι περίμεναν εδώ και πολύ καιρό, πως και πως, εμφανίστηκε τελικά με την σημερινή έκδοση της ανακοίνωσης της Ομόνοιας. Η μετεγγραφή έχει …παρελθόν, αφού η Ομόνοια ενδιαφέρθηκε και τον Ιούλιο, αλλά το θέμα δεν προχώρησε, αφού ο παίκτης  δεν είχε καταφέρει να ελευθερωθεί από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ενώ ταυτόχρονα περίμενε και άλλες προτάσεις

Όνομα πολύ γνωστό στο Κυπριακό φίλαθλο κοινό από τις εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό, όπου κάθισε για εννέα χρόνια με σύνολο 227 συμμετοχές. Ποδοσφαιριστής μαχητής που πέρασε το μύρια όσα από τους οπαδούς του ΠΑΟ, αλλά φεύγοντας από την Ελλάδα  αγωνίστηκε σε  Ισπανία και Ισραήλ με μεγάλη επιτυχία.

Είναι από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που δεν τους λες και… δημοσιογραφικούς. Το αντίθετο μάλιστα. Προσέξτε, δεν είναι καμιά βεντέτα, ούτε το παίζει δύσκολος γιατί νιώθει κάποια απέχθεια για τους δημοσιογράφους. Εξαιρετικό παιδί είναι και όσα χρόνια αγωνίζεται ουδέποτε έχει απασχολήσει, είτε με την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, είτε για κάποια ακραία αντίδρασή του σε προπονήσεις ή για όσα άκουγε από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Και είχε πολλές αφορμές για να αντιδράσει. Αυτό το οποίο έχει ο Λουκάς ωστόσο είναι μια τρομακτική αντιπάθεια για τα μικρόφωνα.

Ο Λουκάς Βύντρα (γεννήθηκε στη Τσεχία,στις 5 Φεβρουαρίου 1981) από Τσέχο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, με καταγωγή από την Αλμωπία της Πέλλας), ο αγωνίζεται στις θέσεις του δεξιού και του κεντρικού αμυντικού. παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο Βύντρα είχε αποκτηθεί για να καλύπτει είτε τη θέση του αμυντικού χαφ είτε αυτή του στόπερ.

Ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Αλμωπό Αριδαίας και το 1999 αποκτήθηκε από τον Πανηλειακό. Έχει επίσης αγωνιστεί ως δανεικός στη Βέροια την περίοδο 2000-01. Οι εμφανίσεις του με την ομάδα της Ηλείας προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων της Αθήνας, με τον Παναθηναϊκό να τον αποκτά τελικά κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2004.

Η απόκτηση του Λουκά Βύντρα από τον Πανηλειακό κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2003-04 δεν συνοδεύθηκε με πηχυαίους τίτλους στις αθλητικές εφημερίδες, αφού το ίδιο διάστημα ντύθηκε στα πράσινα ο πολύς Εζεκίελ Γκονσάλες και οι Ηλίας Κώτσιος, Νιόγκου Ντεμπά-Νιρέν. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ διεκδίκησαν τους ταλαντούχους άσους της ομάδας του Πύργου: ο μεν Βύντρα κατέληξε στην Παιανία, ο δε Γιάννης Ταραλίδης στου Ρέντη.

Ο Βύντρα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας με τους πράσινους το 2004. Δεν είχε μεγάλη συμβολή σε αυτή την επιτυχία, αφού το μοναδικό 90λεπτο που αγωνίστηκε ήταν αυτό του ντεμπούτου του κόντρα στην ΑΕΚ (01/02/2004), τέσσερις ημέρες πριν κλείσει τα 23 του. Μετά την αποχώρηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη το καλοκαίρι του 2004, χρησιμοποιήθηκε στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, αν και είχε αποκτηθεί ως κεντρικός αμυντικός.

Το καλοκαίρι του 2008, η Χέρτα κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση του Λουκά Βύντρα. Ο «πράσινος εργάτης» δεν μπορούσε να αρνηθεί τα 800 χιλ. (ετησίως) από τη στιγμή που το τριφύλλιτου έδινε 175 χιλ, αλλά η διοίκηση είχε μεγάλες αξιώσεις από την ομάδα του Βερολίνου και το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Βύντρα παρέμεινε για να πανηγυρίσει το νταμπλ του 2010.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ανανέωσε μέχρι το 2014 στον Παναθηναϊκό, όμως τον Ιανουάριο του 2013 αφού στο μεταξύ τον Αύγουστο του 2012 έγινε πρώτος αρχηγός της ομάδας αποχώρησε έπειτα από εννέα χρόνια παρουσίας, με επόμενο σταθμό στην καριέρα του την ισπανική Λεβάντε.[3] Με αστραπιαίες κινήσεις η Λεβάντε απέκτησε τον Λουκά Βύντρα, μόλις μια ημέρα μετά την αποδέσμευση του από τον Παναθηναϊκό και αφού νωρίτερα είχαν οργιάσει οι φήμες ότι κλείνει στον Ολυμπιακό

Άκουσε τα απίστευτα από την πράσινη εξέδρα, δίχασε τους οπαδούς, «κατηγορήθηκε» για πολλά και οι γκέλες του αποτελούν ακόμα σημείο αναφοράς! Ποιος όμως μπορεί να διαψεύσει δώδεκα προπονητές που του εμπιστεύτηκαν θέση βασικού ακόμα και αν ήταν εκτός πλάνων!

Στα δικά τους μάτια, τα μάτια ενός ειδικού, ήταν πάντα ένα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Παναθηναϊκού, χάπι για όλους τους πονοκεφάλους έτσι πολυσύνθετος που είναι.

Στην Ελλάδα αν υπήρχε ένα κλασικό παράδειγμα παίκτη που κλείνει τ' αυτιά του και δεν ασχολείται με τίποτα πέρα από την προπόνηση και το παιχνίδι, αυτός είναι ο Βύντρα.

Η Λεβάντε τον υποδέχθηκε και για 18 μήνες είχε το ρόλο βασικού!, είχε τις άσχημες στιγμές του, έβαλε όμως γκολ στη Μπαρτσελόνα και βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της. Δεν είχε τη γκρίνια, δεν είχε άσχημη κριτική και ούτε εξέδρα που να περιμένει κάθε του ενέργεια για να... κράξει!

Ο διεθνής αμυντικός εξαργύρωσε μια καλή θητεία στη Λεβάντε, με μια δυνατή τελευταία μεταγραφή! Το βρήκε - και μάλιστα διετές - στο Ισραήλ και την Hapoel Tel Aviv, στην οποία τον εκτιμούσαν και του συμπεριφέροντανσαν να είναι το αστέρι της ομάδας. Του έδωσαν το περιβραχιόνιο, τον έκαναν testimonial της καμπάνιας των εισιτηρίων διαρκείας, κεντρική φιγούρα στις διαφημίσεις των χορηγών. Ο Eli Guttman, προπονητής των εβραίων, τον συμβουλευόταν για το αγωνιστικό πλάνο, ποντάροντας στην εμπειρία και τις παραστάσεις του. Δεν είναι και μικρό πράγμα για μια ομάδα του Ισραήλ να έχει στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από Μουντιάλ, Champions League, Primera Division.


O Βύντρα συμμετείχε σε 12 αγώνες στην εθνική Ελπίδων, έχοντας σκοράρει μια φορά, έως το 2004, Με τους άνδρες της Ελλάδας χρίστηκε πρώτη φορά διεθνής στις 8 Ιουνίου 2005, κατά τον αγώνα εναντίον της Ουκρανίας (0-1) για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2006, με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ. Έχει 57 συμμετοχές. Στις 13 Νοεμβρίου 2015 και σε ηλικία 34 ετών και 9 μηνών, αποτέλεσε τον γηραιότερο Έλληνα ποδοσφαιριστή που ντεμπούταρε ως αρχηγός της εθνικής ομάδας, αυξάνοντας κατά έναν χρόνο το σχετικό ρεκόρ του Νίκου Χρηστίδη από το 1978,

Η καριέρα του
1999-2004   Πανηλειακός 67  4
2000-2001     Βέροια       24    0 
2004-2013    ΠΑΟ     227    4 
2013-2015 Λεβάντε  75 2 
2015-2016     Χάποελ     25 ο  


 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση