ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σούπερ Πάγκαλος!

Πραγματοποιώντας το πρώτο χατ τρικ της χρονιάς, ο Κώστας Πάγκαλος ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ΑΕΖ, οδηγώντας την ομάδα του Ζακακίου σε ιστορική νίκη απέναντι στον Εθνικό Άχνας. Ο Ελλαδίτης επιθετικός έβαλε φαρδιά πλατιά υπογραφή στην πρώτη νίκη της Λεμεσιανής ομάδας στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας, κτυπώντας δύο φορές μεταξύ 85ου και 88ου λεπτού. Ο Εθνικός απογοήτευσε μη μπορώντας να απειλήσει πέραν από κάποιες στημένες φάσεις με εκτελεστή τον Πιντσέλι, έχοντας απέναντι του έναν εξαιρετικό Ταουντούλ. Ακόμα και μετά την ισοφάριση στο 71ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν ούτε να αναπτυχθούν ορθόδοξα, πόσο μάλλον να αποτρέψουν την πρώτη ήττα της χρονιάς.

Πρώτο ημίχρονο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο νέο πρωτάθλημα και τα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας η τυπικά γηπεδούχος ΑΕΖ, η οποία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 13ο λεπτό με δυνατό σουτ του Πάγκαλου που διαμόρφωσε το 1-0. Η ομάδα του Ζακακίου φλέρταρε και με δεύτερο γκολ με σουτ του Αουρέλιο εκτός περιοχής στο 17ο λεπτό, ενώ η αντίδραση του Εθνικού ήρθε έξι λεπτά αργότερα όταν ο Ταουντούλ εξουδετέρωσε την εκτέλεση φάουλ του Πιντσέλι. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η ΑΕΖ επιχείρησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Πιντσέλι να φλερτάρει με αυτογκόλ, ενώ ο Ανδρέου δε μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα το 35ο λεπτό. Τελευταία φάση άξια αναφοράς σε ένα κατά τα άλλα μέτριο πρώτο ημίχρονο ήταν ακόμα μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιντσέλι στο 39ο λεπτό, την οποίαν ο Ταουντούλ απόκρουσε σε κόρνερ με υπερένταση.

Δεύτερο ημίχρονο

Με αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΖ ξεκίνησε η επανάληψη με τον Σκόπλιακ να δίνει τη θέση του στον Κατσή στο 50ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα ο Πιντσέλι δε μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον πολύ καλό Ταουντούλ με εκτέλεση φάουλ, όπως και στο 59ο από το σημείο του κόρνερ. Ο Εθνικός βρήκε ποδοσφαιριστή να απειλήσει πριν του αρχηγού της στο 61ο λεπτό όταν το σουτ του Τζέφερσον από πλάγια θέση εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος όμως δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης στη φάση που εξελίχθηκε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Φιλίποφ έγινε αποδέκτης μπαλιάς στο δεύτερο δοκάρι και με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνιά για να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 73ο λεπτό ο Μπογκατίνοφ έκανε κακή εκτίμηση με τον Πάγκαλο να βάζει την προβολή και τον Σιτόρσκι να ανακόπτει με την εστία ουσιαστικά αφύλακτη. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση εκ νέου ο Ελλαδίτης επιθετικός Κώστας Πάγκαλος ο οποίος κτύπησε στο 85ο και 88ο λεπτό συμπληρώνοντας χατ-τρικ και οδηγώντας τη Λεμεσιανή ομάδα στο πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

ΑΕΖ: Ταουντούλ, Σακελλαρίου, Μαμμίδης, Σκόπλιακ (50' Κατσής), Κυριάκου, Αουρέλιο, Σιμονζί, Πάγκαλος, Βιγιαφάνες (62' Ντο Σάντος), Παχίππης, Ανδρέου (80' Σάσσι)

Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Σιτόρσκι, Στόιτσεφ, Κρατσιούνοφ, Φιλίποφ, Ενέσκου, Αράμπαλ (55' Ιλουρίτζε), Τζέφερσον, Πιντσέλι, Κυπριανού (87' Πογιατζής), Χατζηβασίλης

Κίτρινη κάρτα: Βιγιαφάνες, Ανδρέου, Μαμμίδης/Αράμπαλ, Χατζηβασίλης

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X