ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νίκη με Αγκάγιεφ (vid)

Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα η Ομόνοια αφού νίκησε τον Ερμή με παίζοντας  κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο προβληματίζοντας όμως για ακόμα μια φορά για την αμυντική της λειτουργία.

Το παιχνίδι δεν μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τους «πράσινου» αφού μόλις στο 2’ λεπτό ο Ντάρμπισαϊρ ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο ίδιος ο Άγγλος επιθετικός σημειώνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Ο Ερμής μετά το γρήγορο γκολ προσπάθησε να αντιδράσει καταγράφοντας μια καλή ευκαιρία στο 12’ λεπτό με τον Χόι του οποίου το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παναγή. Ο Ερμής αν και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση 3 λεπτά μετά την πολύ καλή του ευκαιρία τιμωρήθηκε αφού ο Αγκάγιεφ σημείωσε το 2-0 μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και αφού εξουδετέρωσε με ντρίπλα τον τερματοφύλακα του Ερμή. Ακολούθως οι ομάδες αντάλλαξαν ρόλους με την Ομόνοια να είναι αυτή που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 17’ λεπτό και τον Ερμή τρία λεπτά αργότερα να μειώνει με σουτ του Ντε Μέλο μέσα στην περιοχή. Ο Ερμής παρά το γκολ του συνέχισε να πιέζει και στο 25’ λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά όταν ο Άλμπα βγήκε τετ-α-τετ με τον Παναγή προσπάθησε να περάσει τον Κύπριο πορτιέρο με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει αφού ο νεαρός τερματοφύλακας απομάκρυνε. Ακολούθως ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να μην φτιάχνουν ευκαιρίες. Παρόλα αυτά στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου η ομάδα του Ερμή πίεσε χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 42’ αλλά ο Χόι δεν βρήκε καλά την μπάλα μετά από σέντρα στην περιοχή με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει 2-1 και τον Γιώργο Νικολάου να σφυρίζει την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε από εκεί που έμεινε το πρώτου αφού μόλις στο 46’ λεπτό ο Ερμής έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Άλμπα του οποίου το σουτ μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον Παναγή. Στη συνέχεια η Ομόνοια σκόραρε με τον Ντάρμπισαϊρ με κεφαλιά όμως το γκολ ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ακολούθησαν δύο αλλαγές για την Ομόνοια στο 51’ λεπτό με τους Σέρινταν και Φλορέσκου να περνούν στον αγώνα στις θέσεις των Χριστοφή και Φυλακτού αντίστοιχα. Η άμυνα της Ομόνοιας ήταν ευάλωτη σε λάθη και σε αυτά τα πλαίσια ο Παντελιάδης έκανε δώρο στον Ερμή μια επίθεση από το πουθενά ο Άλμπα προτίμησε να τελειώσει άστοχα μόνος του την φάση αντί να δώσει αριστερά στον Μαϊσουράντζε που ήταν μόνος του. Στην συνέχεια ήταν σειρά του Χόι να χάσει σπουδαία ευκαιρία όταν στο 63’ λεπτό το σουτ του μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε εξαιρετικά από τον Παναγή. Ακολούθως ήταν σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει με σουτ του Σέρινταν μέσα στην περιοχή όμως ο τερματοφύλακας του Ερμή δήλωσε παρών αποκρούοντας την προσπάθεια του Ιρλανδού. Τα επόμενα λεπτά ο αγώνας κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση αφού ήταν εμφανής η κούραση και στις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά ένα τεράστιο λάθος του Χριστοφή έδωσε την ευκαιρία στην Ομόνοια να καθαρίσει το παιχνίδι αφού ο αριστερός μπακ του Ερμή έδωσε πάσα μέσα στην περιοχή στον Αγκάγιεφ με τον ίδιο να μην λαθεύει και να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της Ομόνοιας και το δεύτερο προσωπικό του. Τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού κύλησαν χωρίς κάτι το ουσιαστικό και με την Ομόνοια να παίρνει την νίκη με 3-1.

Έτσι οι «πράσινοι» μπήκαν με νίκη στο νέο πρωτάθλημα δείχνοντας πολύ καλό επιθετικά πρόσωπο αλλά παρουσιάζοντας και κτυπητές αμυντικές αδυναμίες που θα πρέπει να διορθώσει ενόψει της συνέχειας.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ομόνοια: Παναγή, Νασιμέντο, Παντελιάδης, Δημητρίου, Αγκάγιεφ, Κλέιτον, Φυλακτού, Τουρέ, Μαργκάσα, Χριστοφή, Ντέρμπισαϊρ

Ερμής: Ντέκερς, Μπενγκά, Ντε Μέλο, Μαρτίνουκ, Χόϊ, Άλμπα, Χριστόφ, Σίργκι, Χριστοφή, Μαϊσουράτζε, Μπάουμαν.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση