ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όπως την καρότσα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Το project (για να χρησιμοποιήσουμε την - αγγλιστί - ορολογία που λανσάρεται προσφάτως από την Ομόνοια), συνεχίζεται. Για την ώρα  έχει συμπληρωθεί η μια του φάση με τον αποκλεισμό από το δεύτερο γύρο του Γιουρόπα Λινγκ  με τραυματική τελευταία αγωνιστική ανάμνηση τις «γιόμες» του τελευταίου εικοσαλέπτου (και βάλε) του επαναληπτικού, αλά Ολυμπιακός Λευκωσίας των δεκαετιών του 60 και του 70.

Ως παρενέργεια του αποκλεισμού προστίθεται ασφαλώς άλλη μια επίσης τραυματική σκέψη. Ενα ποσό διαφυγόντων εσόδων από τα ταμεία του σωματείου από 400 μέχρι και 800 χιλιάδες, με την θεωρητική ασφαλώς εκτίμηση πως επόμενος αντίπαλος θα ήταν η Γιέλκαβα Λετονίας.

Το project εισήλθε από την περασμένη Πέμπτη σε άλλη φάση. Που λέγεται ετοιμασία της ομάδας για το πρωτάθλημα, που αρχίζει σε λιγότερο από ένα μήνα. Το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου.

Το πρώτο πράγμα που περιλαμβάνει η διεργασία ετοιμασίας είναι η ενίσχυση, που εννοείται ότι προϋποθέτει πάνω από όλα προσθήκη ποιότητας.

Είναι πασιφανές ότι η ομάδα χρειάζεται κεντρικό αμυντικό. Πίσω από τους Όρσουλιτς και Νασιμέντο, υπάρχουν οι νεαροί Κονομής και Γιόργκενσεν. Η δε απόπειρα «βάφτισης» του Παντελιάδη ως τέτοιου, δείχνει εκ των πραγμάτων, ανεπιτυχής.

Με δεδομένη την λόγω συχνών τραυματισμών αντικειμενική αδυναμία του Μπατιμπαγκά να προσφέρει με βάση τα προσόντα του (εκτός αν επέλθει ιατρικό θαύμα και θεραπευτεί το μυϊκό του σύστημα, εκεί που παρουσιάζει ευπάθεια) και τη συνεχιζόμενη εδώ και ένα σχεδόν χρόνο  (ήλθε πέρυσι τον Αύγουστο) αβεβαιότητα περί του αν η ομάδα, μπορεί να βασίζεται στο Δημήτρη Χριστοφή, η ενίσχυση στις πτέρυγες δείχνει αναγκαία.

Δυο ποδοσφαιριστές στις θέσεις ξένων / κοινοτικών έχει το δικαίωμα να αποκτήσει η Ομόνοια, αφού οι λοιπές είναι συμπληρωμένες. Υπάρχει βέβαια σοβαρό ενδεχόμενο για αποχωρήσεις με την Ομόνοια, μέχρι τώρα να μην τοποθετείται επίσημα επί του θέματος  

Πέρα από την ενίσχυση, είναι η γενικότερη δουλειά, (φιλικά, μοντάρισμα κλπ), για δημιουργία μιας ομάδας που, για να είμαστε ακριβείς, δεν έχει καθορίσει συγκεκριμένο στόχο. Το μόνο που είπε ο Νίκος Νταμπίζας  στη συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο την παρουσίαση του, ήταν ότι ο στόχος είναι να φεύγει γεμάτος ο κόσμος από το γήπεδο μετά από κάθε παιχνίδι.

Για την ώρα πάντως, ο κόσμος έχει αδειάσει εντελώς. Ο άνθρωπος όμως, είναι όπως την καρότσα. Οσο πιο άδειος είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει και τόσο πιο πολύ μιλάει.


 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση