ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο νέος ρόλος του Χάμπου

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν τον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα με την Γκρασχόπερς στην Ελβετία και ο Απόλλωνας εντείνει την προετοιμασία του έτσι ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Πέδρο Εμάνουελ κόντρα στον ΠΑΟΚ έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, η οποία βέβαια θέλει αρκετή δουλειά και αυτό είναι λογικό, καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή.

Ο 41χρονος τεχνικός όπως λέγαμε και χθες επέλεξε δύο σχήματα. Ένα για κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος επέλεξε το 4-1-3-2 και στην επανάληψη το μετέτρεψε σε 4-1-4-1. Εντελώς διαφορετικά σχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται αναλόγως του αντιπάλου.

Πάντως, με αυτά που είδαμε την περασμένη Πέμπτη, αλλά και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ο κ. Εμάνουελ έχει αποφασίσει να δώσει νέο ρόλο στον Χαράλαμπο Κυριάκου. Ο Αγκολέζος προπονητής, τοποθετεί τον Χάμπο μπροστά από τους δύο στόπερ.

Όποιο σχήμα και αν επιλέξει ο ρόλος του νεαρού είναι ο ίδιος. Να παίξει μπροστά από τα στόπερ, να πάρει μπάλα και να ξεκινήσει παιχνίδι. Με αυτή την κίνηση, ο Πέδρο Εμάνουελ στοχεύει σε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καθώς ο Χάμπος μπορεί να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Είναι παίκτης που διαθέτει πολύ καλή κοντινή, αλλά και μακρινή πάσα. Επίσης, μπορεί να δώσει 30-40 μέτρα μπαλιά με ακρίβεια. Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν επιλέγεται από τον Πέδρο Εμάνουελ, αντί του Σακέτι.

Βέβαια, το μεγάλο μειονέκτημα που έχει ο νεαρός, έναντι του Αργεντινού είναι το μαρκάρισμα. Ο Σακέτι είναι παίκτης που «καθαρίζει» τα πάντα και κάνει το έργο των αμυντικών πιο εύκολο. Και όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες και με πιο δύσκολους αντιπάλους αυτό είναι σημαντικό.

Όμως, ο Πέδρο Εμάνουελ θέλει να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και με την δουλειά να κάνει τον Χάμπο να βελτιώσει και το τρόπο που αμύνεται.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση