ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χαμηλή είναι η πιθανότητα να είναι κορωνοϊός»

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων - Τι ανέφεραν οι Ιατρικές υπηρεσίες

Χαμηλή είναι η πιθανότητα το ύποπτο περιστατικό στην Κύπρο να είναι κορωνοϊός, σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας. Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας δημοσίευμα, από την αρχή φάνηκε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, καθώς τα συμπτώματα τα οποία εμφάνισε είναι ήπιας μορφής, αν και, από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αρχικά, είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο το εν λόγω άτομο να νοσεί από Γρίπη Α.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον τρόπο διαχείρισης παρόμοιων περιστατικών από τα μέλη της Μονάδας, το Σάββατο στο Υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε ότι το άτομο, το οποίο είναι κινεζικής καταγωγής και θεωρείται ως ύποπτο περιστατικό βρίσκεται σε καραντίνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ελήφθη δείγμα το οποίο εστάλη στον Ινστιτούτο Παστέρ στην Γαλλία, το οποίο αναμένεται ότι θα εξακριβώσει τον λόγο της ασθένειάς του. Σημειώνεται ότι ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα από την Κίνα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, τα αποτελέσματα θα είναι ενδεχομένως έτοιμα αργά σήμερα ή αύριο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το Υπουργείο Υγείας, ενημέρωνε ότι από την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση