ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Στο δρόμο της ο Βάγκνερ Λοβ!

Στο δυναμικό της Καϊράτ ανήκει ο Βραζιλιάνος άλλοτε διεθνής φορ

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Είναι γεγονός πως ρίχνονται μια ματιά στους αντιπάλους της Ομόνοιας, αυτή που κάνει τη λιγότερη αίσθηση είναι η Καϊράτ, ωστόσο οι Καζάκοι έχουν στο ρόστερ τους έναν ποδοσφαιριστή που μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει!

Ο λόγος για τον άλλοτε Βραζιλιάνο διεθνή, Βάγκνερ Λοβ, ο οποίος στα 37 του χρόνια χρόνια και αφού σκόραρε κοντά στα 300 γκολ καριέρας (!), αγωνίζεται πλέον στο πρωτάθλημα του Καζακστάν.

Ο γεννημένος στο Ρίο ντε Ζανέιρο φορ, διακρίθηκε μεταξύ άλλων με τη φανέλα της ΤΣΚΚΑ Μόσχας, με την οποία κατέκτησε το UEFA Cup τη σεζόν 2004-2005, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, τη σεζόν 2008-2009, πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ με έντεκα γκολ!

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε επίσης στο πρωτάθλημα της Ρωσίας (2007-2008), αλλά και της Τουρκίας (2016-2017), όταν αγωνιζόταν για την Αλάνιασπορ.

Πέραν από τις πιο πάνω ομάδες, αγωνίστηκε στις Παλμέιρας, Φλαμένγκο, Λούνενγκ, Μονακό, Μπεσίκτας και Κορίνθιανς, ενώ δόθηκαν συνολικά 39.000.000 ευρώ, ούτως ώστε να μετεγγραφεί ο Βραζιλιάνος άσος.

Από την τροπαιοθήκη του ξεχωρίζει ακόμη ότι πανηγύρισε δύο φορές το Κόπα Αμέρικα με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με την οποία μετρά εννέα γκολ σε 25 συμμετοχές. Ο δεινός αυτός σκόρερ… αγωνίζεται στην αντίπαλο της Ομόνοιας από το καλοκαίρι του 2020, μετρώντας μέχρι στιγμής 21 γκολ και 18 ασίστ σε 43 εμφανίσεις!

Αξίζει να αναφερθεί πως στην Καϊράτ ανήκει και ο Ισπανός πρώην φορ της ΑΕΚ Λάρνακας Χοσέ Καντέ. Πέρυσι, όταν ο Καντέ αγωνιζόταν στη Λέγκια Βαρσοβίας, αντιμετώπισε την Ομόνοια και οι πράσινοι θα τον βρουν ξανά στον δρόμο τους. Σε 22 συμμετοχές έχει 10 γκολ και 8 ασίστ. Στην ομάδα από το Αλμάτι παίζει επίσης ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ, Ντενίς Πολιακόφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση