ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Έχει «πιάσει» το νόημα

Δίνει λεφτά σε παίκτες ικανούς και κτίζει στα σπλάχνα της

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η τρέχουσα σεζόν έχει ως σημείο αναφοράς για την Ομόνοια, την αγωνιστική της αναγέννηση κατά πρώτον και την προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών, κατά δεύτερον.

Την απόφαση να αναδείξει ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία της έχει λάβει η Ομόνοια από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Σταύρος Παπασταύρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας του εμπλουτισμού του υλικού με γηγενείς ποδοσφαιριστές.

 Είναι εμφανές ότι οι διοικούντες την εταιρεία υλοποιούν την απόφαση που έχουν λάβει. «Ποντάρουν» σε παίκτες από την ακαδημία τους. Επίσης την εμπλουτίζουν και με άλλους αξιόλογους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αποκτούν από άλλες ακαδημίες

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ποδοσφαιριστές που με βάση το ταλέντο τους εδώ και καιρό, όχι μόνο έχουν προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα, αλλά ήδη έχουν προωθηθεί  παραπέρα υπό τις οδηγίες του Χένινγκ Μπεργκ που τους ρίχνει στη φωτιά (του … πρωταθλητισμού) ατσαλώνοντας τους ως ποδοσφαιριστές και πλάθοντας τους ως προσωπικότητες.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν παίκτες, όπως ο Ανδρόνικος Κακουλλής, ο Μαρίνος Τζιωνής, ο Λοΐζος Λοΐζου, (γιαυτόν θυμίζουμε ότι χθες ο Ανδρέας Κανάρης είπε στον ΣΠΟΡ FM 95 ότι βλέπει κάτι από τον εαυτό του), ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Χαράλαμπος Κυριακίδης. Όλοι αυτοί έχουν αγωνιστεί φέτος στην πρώτη ομάδα, ενώ κάποιοι εξ΄ αυτών έχουν αγωνιστεί από πέρυσι.

Ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν θα είναι τέτοιος, ώστε να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να πάρουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, να μπορέσουν να παρουσιάσουν σε πιο μεγάλη έκταση το ταλέντο τους και να ακολουθήσουν την τροχιά της ποδοσφαιρικής καταξίωσης.

Ήδη αυτό έχει ξεκινήσει στην ομάδα από τον Ιανουάριο με την αποχώρηση των Δημήτρη Χριστοφή και Φάνου Κατελάρη-που πιθανό να επανέλθει- και την κατά συνέπεια απόκτηση ενεργότερου ρόλου και ανάληψη περισσότερων ευθυνών από τους νεαρούς.

Διαβάστε επίσης:  Ομόνοια: «Τσουχτεροί» οι Νιγηριανοί, αλλά…

Η συγκυρία είναι ακόμη πιο ευνοϊκή για το Κυπριακό στοιχείο αφού λόγω της οικονομικής κατάστασης είναι πολύ πιθανό να υπάρξει γενικότερη στροφή προς τους ημεδαπούς ποδοσφαιριστές.

Η Ομόνοια δεν σταματά την διεργασία στην προώθηση και εισδοχή των νεαρών στην πρώτη ομάδα. Θέλει στη συνέχεια να προχωρήσει σε «έξυπνες πωλήσεις» ποδοσφαιριστών που θα έχουν ξεχωρίσει κατά την τελευταία διετία-τριετία.

Η Ομόνοια χτίζει εσωτερικά, στα σπλάχνα της.  Επενδύει χρήματα στην Ακαδημία. Ποντάρει πολλά στις νέες γενιές. Δικές της και… από μετεγγραφή.

Αφού η… Γεωγραφία δεν αλλάζει… αυτό είναι το παρόν, (αλλά και το μέλλον), του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Λιγοστή προβολή και περιορισμένη επένδυση, από χορηγούς, διαφημίσεις κλπ. Άστε τώρα με την παρούσα κατάσταση, που όταν βγούμε από μέσα θα χειροτερεύσουν τα πράγματα.

Άρα ο δρόμος, ένας είναι. Σωστή κατανομή των χρημάτων, σε παίκτες ικανούς αφού οι «πράσινοι» έχουν αναπτύξει ένα καλό δίκτυο ανίχνευσης ποδοσφαιριστών (τρανή απόδειξη η φετινή ομάδα) και επένδυση στις ακαδημίες.

Η Ομόνοια δείχνει να έχει «πιάσει» το νόημα. Στην πράξη και όχι με έπεα πτερόεντα.

 ΥΓ Απόφαση για αξιοποίηση και προώθηση νεαρών παικτών έχουν κατά καιρούς πάρει όλες οι ομάδες στην Κύπρο. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως μένει στα λόγια. Αυτό έχει δείξει η πράξη. Που δείχνει ταυτόχρονα ότι στην Ομόνοια των τελευταίων δυο σεζόν -ειδικά σε αυτήν που διανύουμε - η προώθηση τα νεαρών με προοπτικές γίνεται σχεδόν ιδανικά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X