ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πού μπορείς να πας από 8/2 - Τι «ξεκλειδώνει»

Όλες οι πληροφορίες

24news team

Στη δεύτερη φάση του «ξεκλειδώματος» περνά η Κύπρος την Δευτέρα 8/2. Η 2η φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρων θα περιλαμβάνει την επαναλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και της Γ’ Τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, την επαναλειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, την επαναλειτουργία μουσείων και άλλων αρχαιολογικών χώρων, την επαναλειτουργία πρακτορείων τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου, χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

Επίσης, η Θεία Λειτουργία στους χώρους θρησκευτικής λατρείας τελείται με την παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό προσώπων μέχρι 50 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, και τέλος η αύξηση αριθμού ατόμων για επισκέψεις σε οικίες, σε τέσσερα άτομα.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη (3/2) το Υπουργικό Συμβούλιο (Δες ΕΔΩ) αποφάσισε το άνοιγμα των κλειστών θεάτρων και κινηματογράφων στις 8/2 με μέγιστο αριθμό θεατών τα 50 άτομα.

Επίσης από τις 8/2 επιτρέπεται η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό 5 αθλούμενων, ανεξαρτήτου ηλικίας, περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή (4 αθλούμενοι+1 προπονητής/γυμναστής). Νοείται ότι δεν επιτρέπεται η σωματική επαφή μεταξύ των αθλούμενων και η προπόνηση γίνεται μόνο για σκοπούς εκγύμνασης/φυσικής κατάστασης (Δες ΕΔΩ).

Τι άνοιξε στην 1η Φεβρουαρίου 

Λειτούργησαν ξανά κουρεία, κομμωτηρία, ινστιτούτα αισθητικής, αύξηση από 25% σε 50% του ποσοστού του προσωπικού που μπορεί να έχει φυσική παρουσία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών, χωρίς ελάχιστο και μέγιστο αριθμό ατόμων, απαγόρευση συναθροίσεων σε οικίες, με εξαίρεση την επίσκεψη μέχρι δύο ατόμων.

Καραντίνα όσοι έρχονται από το εξωτερικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη (3/2) πρόταση που προβλέπει τον υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό 72 ωρών και τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου PCR 72 ώρες μετά την άφιξη σε όλους τους επιβάτες που αφικνούνται από χώρες των Κατηγοριών Α και Β, ενισχύοντας έτσι τα μέτρα που εφαρμόζονται στα Αεροδρόμια της Δημοκρατίας από την επαναλειτουργία τους το καλοκαίρι του 2020.

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι επιπλέον των άλλων μέτρων που είναι σε ισχύ για τους αφικνούντες ανάλογα με τη χώρα προσέλευσης. Ως εκ τούτου, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση των επιβατών από χώρες της Κατηγορίας Β να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση PCR 72 ωρών πριν την αναχώρηση, και παράλληλα συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτου χώρας αναχώρησης, οφείλουν να συμπληρώνουν το Cyprus Flight Pass. (Δες ΕΔΩ αναλυτικά)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X