ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γιάγκου: «Έρχεται ο Αράζ, περιμένουμε Σισέ και το ρόστερ της Ανόρθωσης έκλεισε»

Το ρόστερ της Ανόρθωσης, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, έχει κλείσει

24sports team

info@24sports.com.cy

Όλα τα θέματα που απασχολούν την Ανόρθωση σχολίασε ο αναπληρωτής πρόεδρος Dr Κυριακός Γιάγκου στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «Επέλαση» με Μάκη Νικολάου και Γιώργο Σαββίδη.

Ξεκαθάρισε το μεταγραφικό σκηνικό για Αράζ, Σισέ και Κβέσιτς και εξέφρασε την πίστη πως η φετινή ομάδα μπορεί να επιστρέψει στα κύπελλα Ευρώπης που είναι και ο στόχος της.

Αναλυτικά:

Για Αράζ και Σισέ: «Έρχεται σήμερα ο Αράζ, αντίθετα ο Σισέ θα έρθει τις επόμενες 2-3 μέρες για κάποια διαδικαστικά θέματα. Συμφωνήσαμε και με τους δυο και ελπίζουμε να μπορέσουν να μας βοηθήσουν με την έναρξη τη χρονιάς».

Για το τέλος του σχεδιασμού: «Έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού. Κράμα παικτών με παραστάσεις, προσωπικοτήτων που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλα όσα απαιτούνται για ένα ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης. Έχουμε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, σαφώς βελτιωμένη αγωνιστικά και αισιοδοξούμε να πάμε καλά».

Για το φιλικό με ΠΑΟΚ: «Από αυτό το παιχνίδι εισπράξαμε πως είμαστε μια ομάδα με καλή κυκλοφορία και με κάποιους αυτοματισμούς. Είχαμε δώσει καλά δείγματα γραφής».

Για την καθυστέρηση του Σισέ: «Η πληροφόρηση που έχουμε είναι πως περιμένει να εισπράξει κάποια χρήματα. Πήρε την ελευθέρας του και περιμένει τα διαδικαστικά ώστε να έρθει στην Κύπρο».

Για Κβέσιτς: «Θα πρέπει να ελευθερωθεί μια θέση ξένου. Αυτή θα είναι του Κβέσιτς. Συζητάμε μαζί του και τον έχουμε ήδη ενημερώσει πως δεν είναι στα πλάνα και να ψάξει να βρει ομάδα».

Για τους στόχους: «Ο στόχος όπως τον έθεσε και ο πρόεδρος είναι η Ευρώπη και είναι αδιαπραγμάτευτος. Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση βλέπει πάντα ψηλά. Ξεκινούμε για Ευρώπη αλλά ότι έρθει θα το κυνηγήσουμε».

Για τα διαρκείας: «Αν δεν ξεπεράσουμε τις 3000 είμαστε κοντά. Είχαμε ξεπεράσει τις 2700 χωρίς να υπολογίζουμε τα θεωρεία. Θα έχουμε και ένα φιλικό με τον Άρη και θα μπορεί κάποιος που δεν έχει πάρει το εισιτήριο διαρκείας του να το πράξει».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Τα ψέματα έχουν τελειώσει πλέον. Θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και να δούμε τι ομάδα έχουμε φτιάξει».

Για το αν είναι λίγα τα διαρκείας: «Να μη ξεχνάμε τι έχει περάσει η Ανόρθωση τα τελευταία χρόνια και την ιδιαιτερότητα του προσφυγικού κόσμου σε σχέση με το που κατοικεί. Δε λέω πως το δικαιολογούν αυτά, αλλά σε μεγάλο βαθμό το εξηγούν».

Για την έδρα: «Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Θέλουμε να γεμίσουμε το γήπεδό μας και το γράφουμε στα διαρκείας μας. «Γεμίζουμε το ναό. Ξανά στην κορυφή».

Για την αλλοίωση του DNA: «Αυτό που έχεις πει για το DNA, θεωρώ πως δεν αλλοιώνεται. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, είσαι. Οι συνεχόμενες αποτυχίες μπορεί να αλλοιώνουν πρόσκαιρα το χαρακτήρα αλλά δεν αλλάζουν το μέγεθος. Δεν ορίζεται μόνο από την αγωνιστική παρουσία το μέγεθος αλλά και από την ιστορία. Με το κατάλληλο έναυσμα θα ξυπνήσει και αυτός ο χαρακτήρας της ομάδας».

Για την ομοιογένεια: «Με βάση την αγωνιστική παρουσία της Ανόρθωσης πέρσι, χρειαζόταν να γίνει ανανέωση εκ βάθρων. Έμεινα κάποιοι παίκτες με υπόδειξη του προπονητή μας και τους πλαισιώσαμε με παίκτες που να έχουν τέτοια αξία και προσωπικότητα ώστε να μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα της Ανόρθωσης και να μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων μας. Όντως με τις πολλές αλλαγές η ομοιογένεια καθυστερεί αλλά μέσα από τα φιλικά και τους αγώνες θα έρθει».

Για το αν πήρε τους παίκτες που ήθελε ο Λέβι: «Ότι μας ζήτησε το έχει πάρει. Βέβαια γνώριζε και σεβάστηκε τα οικονομικά πλαίσια που θέσαμε. Δεν είχε ξεφύγει στα θέλω του σε σχέση με το τι μπορούσαμε να πάρουμε. Έτσι, ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό χωρίς μουρμούρα και εντάσεις».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο: «Τον θέλουμε δίπλα μας. Μια βασική σταθερά στην αστάθεια των τελευταίων ετών ήταν η αταλάντευτη παρουσία του κόσμου μας. Θέλω να τους πω πως τα καλύτερα έρχονται. Να μείνουν κοντά και η ομάδα ετοιμάζεται για τις επιτυχίες που της αρμόζουν».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση