ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ECA:«Δε θα κατέβουμε σε μουντιάλ συλλόγων το 2021»

Σφόδρα αντίδραση στο πλάνο του Τζιάνι Ινφαντίνο

Φρένο στα σχέδια του Τζιάνι Ινφαντίνο να λανσάρει ένα νέο μουντιάλ συλλόγων το 2021 βάζουν οι κορυφαίοι σύλλογοι, καθώς τον ενημέρωσαν με επιστολή τους πως δεν έχουν διάθεση να λάβουν μέρος.

Την σχετική επιστολή (email) απέστειλαν στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν τα μέλη της ECA, εκπροσωπεί 232 ομάδες, κοινοποιώντας του τις απόψεις τους επί του θέματος. Την υπογράφουν εκπρόσωποι των Μαν. Γιουνάϊτεντ, Σέλτικ, Άγιαξ, Μπαρσελόνα, Ρεάλ και ΠΣΖ.

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, καθώς την Παρασκευή(15/3) συνεδριάζει το συμβούλιο της FIFA στο Μαϊάμι και μεταξύ άλλων θα εξετάζει και αυτό το ζήτημα.

Στην επιστολή σημειώνεται πως δεν αποδέχονται να συζητήσουν οποιαδήποτε νέα διοργάνωση αν αυτό δε γίνει στα πλαίσια των συνολικών αλλαγών που θα γίνουν στο καλεντάρι από το 2024 και μετά. Ο Ινφαντίνο επιθυμεί όπως το πρώτο διευρυμένο μουντιάλ συλλόγων να γίνει το 2021, ένα χρόνο πριν το μουντιάλ του Κατάρ και να αποτελέσει πρόβα. Όμως όπως φαίνεται, αν προχωρήσει με το σχέδιο τις ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ δε θα τις έχει μαζί του.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν τάσσεται στο πλευρό της ECA σε αυτό το θέμα ενώ στην ίδια γραμμή είναι και η ένωση των ποδοσφαιριστών FIFPro.

Να πούμε πως το σχέδιο Ινφαντίνο προνοεί διεξαγωγή της διοργάνωσης τον Ιούνιο του 2021 (17/6-4/7) και να λάβουν μέρος 24 ομάδες: Οκτώ από Ευρώπη, έξι από Νότια Αμερική, από τρεις Ασίας, Αφρικής και Νότια/ Κεντρική Αμερική και Καραβαϊκή και μια από Ωκεανία. Τα προσδοκώμενα έσοδα φτάνουν τα 50εκ. στερλίνες για κάθε ομάδα.

Βέβαια, αν δεν αποδεχθούν να λάβουν μέρος οι πιο εμπορικές ομάδες παγκοσμίως, η επιτυχία του τουρνουά είναι μάλλον αδύνατη.

Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο της όλης υπόθεσης είναι και το που βρήκε χορηγική υποστήριξη ο πρόεδρος της FIFA για να κάνει τέτοιο εγχείρημα που πιστεύεται πως προέρχονται από Σ. Αραβία και ΗΑΕ μεριές.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

X