ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αν είναι δυνατόν!

Άποψη του Μάριου Αβρααμίδη

Αν καλώς κατάλαβα, οι μόνοι που δεν φταίνε για το γεγονός ότι αδειάζουν τα γήπεδα, είναι οι λεγόμενοι οργανωμένοι συνδεσμίτες και οι εντός αυτών μεθυσμένοι και χασισομένοι "φίλαθλοι" και "οπαδοί", που τις τελευταίες τρεις περίπου δεκαετίες, σταθερά και... οργανωμένα μιμούνται με άφθαστο τρόπο το χουλιγκανισμό της Ελλάδας και άλλων χωρών, δημιουργώντας χρόνο με το χρόνο μια "ζηλευτή" παράδοση χρήσης παντός είδους πυροτεχνημάτων, κροτίδων, φωτοβολίδων απλών και με πιστόλι, πυρσών, υβριστικών και απαγορευμένων πανό κλπ, που έχουν στοιχίσει στις ομάδες τους τα γνωστά πρόστιμα σε Κύπρο και Ευρώπη, τα καθιερωμένα κεκλεισμένων των θυρών, που κάνουν εκκλησίες τα γήπεδα και "κλέβουν" από τις ομάδες τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κεκλεισμένων πετάλων και κεκλεισμένων διαζωμάτων!

Τόσο ο ΠΑΝΣΥΦΙ, όσο και η Θύρα 9 έχουν εκδώσει ανακοινώσεις αποχής από το ντέρμπι του Σαββάτου, παραμένοντας, όπως λένε, πιστοί στις  αρχές τους, τις οποίες προσπαθούν να παραβιάσουν η αμαρτωλή ΚΟΠ και οι επιτήδειοι κατέχοντες τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που όπως πιστεύουν έχουν ως στόχο την απομάκρυνση τους από τα γήπεδα!

Έχουν ξεχάσει μήπως γιατί το 70, το 80, το 90, πήγαιναν μαζί στο γήπεδο και κάθονταν δίπλα-δίπλα, δεν ήξεραν τι σημαίνει ύβρις και τι πυροτεχνήματα; Πως εισέβαλε σταδιακά η βία στα γήπεδα; Ποιοί φταίνε για τον εισαγώμενο χουλιγκανισμό, για τον πιθηκισμό των ακραίων οπαδικών στοιχείων που καταστρέφουν σε πολλές ακόμα χώρες το ποδόσφαιρο, το κρατούν όμηρο και διώχνουν κατά χιλιάδες τους αυθεντικούς και πολιτισμένους φιλάθλους από τα γήπεδα; Πότε έκαναν αυτοκριτική; Πότε υποσχέθηκαν τη βοήθεια τους για την καταπολέμηση της βίας στο ποδόσφαιρο;

Το μόνο που ξέρουν είναι να βρίζουν την ομοσπονδία και να καταριούνται τις ταυτοποιήσεις και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια! Αφού όμως δεν έχουν σκοπό να κάνουν οποιαδήποτε παράβαση μέσα στο γήπεδο, γιατί αντιδρούν σ'αυτά; Αυτό είναι το ερώτημα! Και η απάντηση φυσικά είναι ότι δεν έχουν ποτέ σκοπό τους να σταματήσουν τα όσα χονδροειδή και άκρως επικίνδυνα κάνουν στα γήπεδα!

Όσο για τις διοικήσεις των ομάδων, λυπούμαι να πω ότι δεν διστάζουν να τους χαϊδεύουν και να τους στηρίζουν, ενώ η Αστυνομία μένει ακόμα μακριά από την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους, προβάλλοντας αστήριχτες δικαιολογίες! Είναι όμως και κάτι αθλητικογράφοι που ανεξήγητα στέκονται σταθερά δίπλα τους, προβάλλοντας τα λάθη και τις αμαρτίες της ΚΟΠ, που κατ'αυτούς κατάστρεψε το ποδόσφαιρο και συνεχίζει να το καταστρέφει εφ'όλης της ύλης!!! Μόνο αυτό έμαθαν να παπαγαλίζουν και αυτό γράφουν!! Γι'αυτούς τους ευτυχώς λίγους, οι χούλιγκανς του ποδοσφαίρου μας,  είναι μακράν οποιασδήποτε ευθύνης!! Αν είναι δυνατόν!!

X