ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μ.Σιζόπουλος: Διώχνει από ΕΔΕΚ Ευσταθίου - Μυριάνθους

ΔΗΠΑ: Άλλον ψηφίζει Κάρογιαν - άλλον ο Βότσης

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ

Το κυρίαρχο σ’ αυτές τις εκλογές είναι ότι θα προκληθούν αναταραχές και ανακατατάξεις που θα επιφέρουν κοσμογονικές αλλαγές την επόμενη μέρα. Τα κόμματα δεν θα είναι όπως την προηγούμενη, ενώ στο μεσοδιάστημα θα προκληθούν εντάσεις και αναταραχές που δύσκολα θα καταλαγιάσουν την επομένη. Προφανώς θα επηρεαστούν και αναλόγως του αποτελέσματος των Προεδρικών εκλογών , αλλά και όσων προηγηθούν περί της προτίμησης που θα επιδείξουν οι αρχηγοί τους σε υποψήφιο. Οπόταν τεστ θα περάσουν και οι πολιτικοί αρχηγοί για τις επιλογές τους.

Αυτά ισχύουν για τους υπόλοιπους. Γιατί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ περιήλθε σε κατάσταση που προσομοιάζει με τις εξετάσεις τετραμήνων. Δίνει συνεχώς εξετάσεις προς αξιολόγηση και φαίνεται ότι οι αξιολογητές του είναι σκληροί και δεν του δίνουν πλέον κανένα επιπρόσθετο βαθμό, παρά μόνο θεωρούν ότι πρέπει να μείνει ανεξεταστέος. Όλα αυτά αλληγορικά μεν αλλά απεικονίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα των σοσιαλιστών, όπου και η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο.

Ο Κάρογιαν με την πολιτική του μαεστρία θα επιδιώξει να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και οδεύουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μετά και την χθεσινή διάσκεψη στελεχών της ΕΔΕΚ στην οποία κατηγόρησαν εκ νέου τον Σιζό για βιασμό του καταστατικού του κόμματος και για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ, προέκυψε άλλη μια εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαντική και που θα καθορίσει το σκηνικό των επόμενων βδομάδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΚΩΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - ΗΛΙΑ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ

Μέσα από συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επικύρωσε την πρόθεση του να δώσει μια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ στους βουλευτές ΚΩΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΗΛΙΑ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ για να προσέλθουν στα συλλογικά όργανα και να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που δεν είναι στα πλαίσια των κομματικών διαδικασιών. Είχαμε προ πολλού επισημάνει με διάφορους τρόπους και σε πολλές ευκαιρίες, ότι το ΡΗΓΜΑ στο κόμμα των πυγμάχων (ως εκ του εμβλήματος της γροθιάς) είναι τεράστιο και δύσκολα θα μπορέσει να σμικρυνθεί.

Μετά και από την νομιμοποίηση που πήρε από το Π.Γ, ο Σιζόπουλος θα περιμένει την αντίδραση των Ευσταθίου - Μυριάνθους και σε περίπτωση που θα παραστούν στην συγκέντρωση που προετοιμάζουν οι προύχοντες της αντι - ΕΔΕΚ, τότε θα τους παραπέμψει στο πειθαρχικό του κόμματος με το ερώτημα της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ

Όπως δε μας πληροφορεί ο ανεμοδαρμένος (προσωνύμιο πράκτορα της ΞΥΠ για να συνάδει με το κόμμα) Κωστής Ευσταθίου και Ηλίας Μυριάνθους είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν μέχρι τα άκρα και δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Π.Γ και του Σιζόπουλου. Οπόταν και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ θα προχωρήσει στα περαιτέρω και θα ΔΙΩΞΕΙ από την ΕΔΕΚ τους δυο βουλευτές λόγω αντικομματικής δράσης.

Όσοι δε αμφισβητούν τις προθέσεις του Σιζόπουλου και του κονκλαβίου που τον περιστοιχίζει, να επισημάνουμε ότι δεν γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο οποίος αρέσκεται να ισορροπεί σαν ακροβάτης σε τσίρκο, έστω και αν κινδυνεύει να πέσει και να υποστεί ασύμβατα με το πολιτικό του μέλλον… τραύματα.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΣΙΖΟ ΑΛΛΟΝ Η αντιΕΔΕΚ

Θα ήταν εκ του περισσού να επισημάνουμε ότι η στάση της ΕΔΕΚ στις Προεδρικές εκλογές περνάει σε δεύτερη μοίρα γιατί προηγουμένως θα προηγηθούν πολύ περισσότερα. Εξάλλου ΕΔΕΚ και αντιΕΔΕΚ θα βαδίσουν σε διαφορετικά μονοπάτια και ο καθένας θα τραβήξει τον δικό του δρόμο υποστηρίζοντας διαφορετικό υποψήφιο. Οπόταν οι υποψήφιοι που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την στήριξη της ΕΔΕΚ στις εξισώσεις τους να προσθέτουν μέρος των ποσοστών του κόμματος.

ΒΑΣΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΛΟΓΩ ΠΛΗΓΗΣ… ΒΟΤΣΗ

Κάτι αντίστοιχο σε σχέση με την θέση του κόμματος στις Προεδρικές εκλογές προκύπτει και στην ΔΗΠΑ. Όπου ο Πρόεδρος της ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του με προσωπικό κόστος για επίτευξη του στόχου της δημιουργίας Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής εντούτοις δεν τα κατάφερε κυρίως λόγω των πολυδιάστατων συμφερόντων των αρχηγών των κομμάτων.

Εν πάσει περιπτώσει στο δια ταύτα η ΔΗΠΑ θα πρέπει να τοποθετηθεί για τις Προεδρικές εκλογές. Και επείγει να πάρει θέση ώστε να μπορέσει και να εξασφαλίσει μερίδιο εξουσίας που θα δώσει οξυγόνο και ανάσα στο κόμμα. Ωστόσο η πληγή που είναι ανοικτή και όταν αλλάζει λίγο ο καιρός τότε πονάει σαν τρελός, που άδει περιπαθώς ο τεράστιος ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ, απασχολεί την ΔΗΠΑ.

Κι αυτή ονομάζεται βουλευτική έδρα ΑΓΓΕΛΟΥ ΒΟΤΣΗ. Ο οποίος Βότσης και η Συμμαχία δημοκρατικών δυνάμεων που τον ακολουθεί διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία ότι θα πάρουν απόφαση κατά το δοκούν και εν τη σοφία τους χωρίς να περιμένουν ή να συντάσσονται με την ΔΗΠΑ. Μέχρι και προ λίγων ημερών όταν ο Διοικητής της ΞΥΠ συνομίλησε με τον Βότση, του επανέλαβε ότι «την θέση του στις Προεδρικές θα την χαράξει μετά από συνομιλίες - συζητήσεις με πολιτικούς του φίλους» χωρίς να βάζει στην εξίσωση τη ΔΗΠΑ.

ΜΟΝΟ Η ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΘΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Παρά ταύτα ο Κάρογιαν με την πολιτική του μαεστρία θα επιδιώξει να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αφενός να συμπορευτούν ΔΗΠΑ – Συνεργασία δημοκρατικών δυνάμεων στις Προεδρικές εκλογές ώστε να έχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον υποψήφιο, αφετέρου δε να κλείσει την πληγή με Βότση ενδεχομένως με λύσεις που προσφέρονται από συμμετοχή στην Κυβέρνηση.

Πάντως η κατάσταση με την ΔΗΠΑ είναι ιδιαιτέρως δύσκολη γιατί σε περίπτωση αποχώρησης του Κάρογιαν από την Βουλή το κόμμα θα εκπροσωπείται στην Βουλή με τέσσερεις βουλευτές της Συνεργασίας δημοκρατικών δυνάμεων και κανένα ορίτζιναλ ΔΗΠΑτζή.

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πάντως το σκηνικό ήταν εξαιρετικό στην Επιτροπή Ελέγχου. Ανέλαβαν την υπεράσπιση του ΓΕΣΥ όλοι οι γιατροί που είναι εκτός του Συστήματος. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ -Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ και ο ΧΑΡΗΣ ΑΡΜΕΥΤΗΣ. Κι όλοι αυτοί συνεπικουρούνται από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο που είναι και πάλι εκτός ΓΕΣΥ.

ΥΓ: Πέστε μου ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ δεν σας θυμίζει δασκαλούι που τον Αγρό που πήρε μετάθεση στην χώρα και θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τους αππωμένους Λευκωσιάτες;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση