ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωτιά στο Πεντάκωμο: 15 εκτάρια καμένης γης - Διερευνώνται τα αίτια (εικόνες)

Καθηλώθηκαν όλα τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς

24news team

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση κοντά στον αυτοκινητόδρομο και παρά την έξοδο Πεντάκωμου το μεσημέρι της Πέμπτης (4/5).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, στο σημείο έσπευσαν επτά πυροσβεστικά οχήματα καθώς και τέσσερα από το Τμήμα Δασών.

Όπως είχε αναφέρει ο κος. Κεττής, στην περιοχή ενέπνεαν ισχυροί άνεμοι κάτι που έκανε πιο δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής και χρειάστηκε η βοήθεια από εναέριο μέσο του Τμήματος Δασών. 

Εξάλλου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, μετά από αξιολόγηση στη βάση της εξέλιξης της πυρκαγιάς ενημερώθηκε η Αστυνομία και Πολιτική Άμυνα για προληπτική εκκένωση της Κοινότητας Μοναγρούλλι. Συγκεκριμένα ενημέρωση από Πολιτική Άμυνα αναφέρει ότι εκκενώθηκαν προληπτικά 15 κατοικίες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, του κου. Κεττή, έχουν καθηλωθεί όλα τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς και δεν κινδυνεύουν επί του παρόντος κατοικίες. Ωστόσο σημειώνει ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων αλλά και με τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση.

Ο κος Κεττής αναφέρει πως έχουν αποδεσμευθεί όλα τα εναέρια μέσα και η συνολική καμένη έκταση υπολογίζεται περίπου στα 15 εκτάρια.

Στο σημείο θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης σε επιφυλακή, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X