ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Έπεσε ο πέλεκυς για δύο πρόσωπα για τα 40kg ναρκωτικά

Ήταν θαμμένα σε ντεπόζιτο

Ποινές φυλάκισης 15 και 9 ετών, επέβαλε σήμερα Τετάρτη το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στην Πάφο, σε δύο άντρες, ηλικίας 27 και 35 ετών, αντίστοιχα, αφού τους έκρινε ένοχους σε υπόθεση που αφορά ναρκωτικά. Παράλληλα εκδόθηκε διάταγμα δήμευσης της περιουσίας του 35χρονου για το πόσο των 48.900 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας το αδίκημα διαπράχθηκε στις 31 Ιουλίου του 2023 όταν κατασχέθηκαν 27 κιλά κάνναβης και 12 κιλά κοκαΐνης περίπου, ενώ συνελήφθησαν δύο άντρες ηλικίας 27 και 35 ετών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης που αφορά εμπορία ναρκωτικών.

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της ΥΚΑΝ, στην επαρχία Πάφου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν τον 27χρονο ύποπτο σε ανοιχτό χωράφι σε περιοχή χωριού στην Πάφο, ο οποίος φέρεται να προέβηκε σε εκσκαφή, να άνοιξε θαμμένο ντεπόζιτο και να επεξεργαζόταν το περιεχόμενό του.

Τα μέλη της Αστυνομίας υπέβαλαν σε έλεγχο τον ύποπτο και εντόπισαν εντός του θαμμένου ντεπόζιτου, συσκευασίες με κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 27 κιλών και 27 γραμμαρίων, καθώς και ποσότητα ουσίας που ομοιάζει με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 94 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο με το οποίο ο 27χρονος είχε μεταβεί στο σημείο, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν συσκευασίες με ποσότητα ουσίας που ομοιάζει με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 12 κιλών και 344 γραμμαρίων περίπου. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 27χρονου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη 35χρονου υπόπτου, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, στη βάση στοιχείων.

Εναντίον των δύο υπόπτων που καταδικάστηκαν σήμερα Τετάρτη σε ποινή φυλάκισης εξετάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X