ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: «Διαφωνούσα με τις πολιτικές του»

Τα πρώτα λόγια τους δράστη

Βίντεο από αυτό που φαίνεται να είναι η πρώτη ανάκριση του Γιουράι Τσιντούλα, του 71χρονου συγγραφέα ποy αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στα πλάνα από την φερόμενη ανάκριση, ο 71χρονος άντρας φαίνεται να είναι δεμένος με χειροπέδες και καθισμένος σε μια καρέκλα απαντά στα ερωτήματα του φερόμενου ανακριτή.

Ο δράστης περιγράφει τον εαυτό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «συγγραφέα, ποιητή και απογοηευμένο» σύμφωνα με το News22. Tο γραφείο του πρωθυπουργού της Σλοβακίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι απειλητική για τη ζωή του. Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, καθώς η μεταφορά στην πρωτεύουσα, Μπρατισλάβα, θα διαρκούσε «πολλή ώρα», όπως μετέδωσε το Skynews. Σε πλάνα που ανέβηκαν στο διαδίκτυο, την ώρα που ο Φίτσο πλησιάζει το πλήθος, φαίνεται ο δράστης να βγάζει όπλο και να τον πυροβολεί 5 φορές.

Ο Σλοβάκος λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα

Ο φερόμενος δράστης, είναι ο Σλοβάκος λογοτέχνης και αριστερών πεποιθήσεων, Γιουράι Τσιντούλα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του που μίλησε σε σλοβάκικα ΜΜΕ, αναφέροντας πως και ο ίδιος απορεί γιατί προχώρησε σε αυτή τη πράξη.

Μιλώντας στο site Aktuality.sk ο γιος του φερόμενου δράστη ανέφερε πως ήταν σε κατάσταση σοκ, σημειώνοντας πως ο πατέρας του είχε άδεια οπλοφορίας, αλλά δεν ξέρει γιατί πυροβόλησε τον πρωθυπουργό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X