ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αισθητός σεισμός στην Κύπρο

Οι πληροφορίες

ΚΥΠΕ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,0 στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα Τρίτη, στα ανοικτά της Πάφου, σύμφωνα με την Συλβάνα Πηλείδου Σεισμολόγο, Ανώτερη Γεωλογική Λειτουργό στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπης.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Πηλείδου ανέφερε «μικροσεισμός σημειώθηκε στα ανοικτά της Πάφου στη 13:18 τοπική ώρα και πρόκειται για επιφανειακό σεισμό μεγέθους 3,0 της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα περίπου από τις ακτές της Πάφου με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο».

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Πηλείδου ανέφερε πως ο σεισμός έγινε ελαφρά αισθητός από κάποιους κατοίκους της περιοχής της παράκτιας ζώνης της Επαρχίας Πάφου. Η Επαρχία Πάφου σημείωσε η Ανώτερη Γεωλογική Λειτουργός στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπης, είναι η πιο σεισμογενής περιοχή της Κύπρου αλλά ο συγκεκριμένος σεισμός εντάσσεται στην συνηθισμένη σεισμικότητα της περιοχής .

Επεσήμανε επίσης πως στην Κύπρο σημειώνονται δύο με τρεις σεισμοί καθημερινά, περίπου 1000 τοπικοί σεισμοί ανά έτος από τους οποίους ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1% γίνονται αισθητοί από τους κατοίκους της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X