ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μανιταρόσουπα με αγκάρικους, βασιλομανίταρα και βρώμη ΜORNFLAKE

ΥΛΙΚΑ
15 γρ. βασιλομανίταρα
250 γρ. λευκά μανιτάρια (agaricus)
100γρ. λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
30γρ. Ελαιόλαδο (20γρ. για σωτάρισμα και 10γρ. για τη σούπα)
25γρ. βρώμη MORNFLAKE
20γρ. φυστι-φουντουκοβούτυρο
80γρ. γάλα εβαπορέ
45γρ. γραβιέρα Κρήτης
Αλάτι, πιπέρι
1,5 κουταλάκι λάδι μαύρης τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα βασιλομανίταρα να μουλιάσουν μέσα στο κρασί για μισή ώρα. Παράλληλα καθαρίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια αgarcius με βρεγμένο ρούχο. Μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα αgaricus κομμένα σε φέτες μαζί με τα βασιλομανίταρα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα 20γρ. ελαιόλαδο και το θυμάρι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε ελαφρά τα υλικά μας, σβήνουμε με το κρασί που περίσσεψε τα βασιλομανίταρα που μουλιάσαμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν μέσα στα υγρά τους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γάλα εβαπορέ, προσθέτουμε τη βρώμη MORNFLAKE και το φυστι-φουντουκοβούτυρο. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση, για 5 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι το τυρί και το ελαιόλαδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το λάδι μαύρης τρούφας. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια υφή βελουτέ σούπας.

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση