ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
21° Λευκωσία,
29 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Αφιερωμένος στο πρόγραμμα «ΟΧΙ στις ΟΥΣΙΕΣ & Εξαρτητικές Συμπεριφορές» ο τελικός

Ο τελικός του Κυπέλλου Νέων Κ-19 μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ έχει αφιερωθει ατο πρόγραμμα ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

Σο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της ΚΟΠ με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, ο τελικός του Κυπέλλου Νέων Κ-19 μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ έχει αφιερωθει ατο πρόγραμμα ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, με κύριο μήνυμα, ΟΧΙ στις ΟΥΣΙΕΣ & Εξαρτητικές Συμπεριφορές.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της Κοινωνικής της προσφοράς, υλοποιεί το πρόγραμμα "Πάσα Στη Ζωή" με στόχο την ευαισθητοποίηση των Νέων κατά των εξαρτήσεων και του καπνίσματος και υπέρ της υγιεινής διατροφής.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τον τελικό, μίλησαν, εκ μέρους της ΚΟΠ ο Οικονομικός Διευθυντής Ανδρέας Μωριάς και ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Δρ. Χρίστος Μηνά.

"Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που έχουμε την ευκαιρία να αφιερώσουμε τον αυριανό τελικό στο πρόγραμμα ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, με κύριο μήνυμα, ΟΧΙ στις ΟΥΣΙΕΣ & Εξαρτητικές Συμπεριφορές. Το ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και υλοποιείται σε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ και την Αρχή Αντιμετώπισης εξαρτήσεων Κύπρου" ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μωριάς, για να προσθέσει:
"Το πρόγραμμα ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ έχει να κάνει με 3 βασικούς άξονες:
1. Το κάπνισμα και τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό.
2. Την υγιεινή διατροφή και πως αυτή μπορεί να αυξήσει τις αθλητικές επιδόσεις των αθλητών και ιδιαίτερα των νεαρών ποδοσφαιριστών.
3. Και ο τρίτος πυλώνας - που αφορά και τη δράση μας στον αυριανό τελικό – τη διαφώτιση του κοινού σχετικά με τις εξαρτήσεις και πιο συγκεκριμένα μεταφέροντας το μήνυμα ΟΧΙ στις ΟΥΣΙΕΣ & Εξαρτητικές Συμπεριφορές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να απευθύνω στην τηλεοπτική πλατφόρμα Cablenet που θα μεταδώσει τηλεοπτικά τον αγώνα, βοηθώντας μας έτσι να διαδώσουμε σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό τα μηνύματα της εκστρατείας μας, πέραν ασφαλώς του γεγονότος ότι θα δώσει την ευκαιρία στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον τελικό".

Εκ μέρους της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, ο κ. Μηνά ανέφερε:

"Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας που βρισκόμαστε εδώ σήμερα με αφορμή την πραγματοποίηση αύριο του Τελικού Κυπέλλου Κ19 στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας ΑΑΕΚ – ΚΟΠ. Η αυριανή πραγματοποίηση του τελικού αποτελεί μια από τις πολλές δράσεις της συνεργασίας της Αρχής με την ΚΟΠ κατά το 2022, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς αφού σε αυτή εμπλέκονται νέοι μέχρι 19 ετών.

Οι νέοι αυτής της ηλικίας βρίσκονται σε μια ευαίσθητη φάση της ζωής τους όπου καλούνται να συνδυάσουν την φοιτητική/επαγγελματική τους σταδιοδρομία με τις ευθύνες της ενήλικης τους ζωής. Στο στάδιο αυτό εξακολουθεί να παραμένει σημαντικός παράγοντας η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό/ποδόσφαιρο, για την αποχή από εξαρτητικές συμπεριφορές μέσω της ενίσχυσης του σωματικού σθένους, των ψυχικών λειτουργιών και της κοινωνικής συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη δράση εμπίπτει στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» που υλοποιείται από την ΑΑΕΚ και την ΚΟΠ σε συνεργασία με την UEFA. Η εκστρατεία μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην προώθηση μηνυμάτων για υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής και ενασχόληση με τον αθλητισμό ευρύτερα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν και συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με εξαρτησιογόνες ουσίες. Στο πλαίσιο του αυριανού αγώνα η Αρχή θα συμμετάσχει ενεργά, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό από Λειτουργούς και αναμνηστικά στους φιλάθλους που θα παραβρεθούν στο γήπεδο.

Η ΑΑΕΚ και η ΚΟΠ στο πλαίσιο της δράσης αυτής, καλούν όλους και ιδιαίτερα τους νέους να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, το οποίο θωρακίζει τις προσωπικότητες τους για να δώσουν την δική τους πάσα στη ζωή, μακριά από εξαρτήσεις!".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση