ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποδόσφαιρο ή ping pong;

Στην χώρα της μπανανίας είναι εύκολο να ρίχνεις το μπαλάκι…

Η ταφόπλακα μπήκε εδώ και καιρό. Στην νήσο που η ανάληψη ευθυνών είναι κάτι σαν φάντασμα, ανέφικτο να πραγματοποιηθεί καθώς συνηθίσαμε στην απόκρυψη, ποιος περιμένει στα αλήθεια να αλλάξει η κατάσταση; 

Η ανώμαλη προσγείωση στην Κυπριακή πραγματικότητα έδωσε την αφορμή σε όλους για ένα νέο κύκλο συζητήσεων. Έδωσε την αφορμή ακόμα και σε εμάς να γράψουμε πολλά, να κρίνουμε και να κρούσουμε τον κώδωνα. Όχι, πως περιμένουμε να αλλάξουν και πολλά όμως…

Κύπρος… η χώρα όπου το βόλεμα λατρεύεται με θρησκευτική ευλάβεια. Εδώ όπου οι αξίες και η αλήθεια καταπατώνται από τον εγωισμό και τα θέλω της άνεσης. Τόσο οικονομικής αλλά κυρίως κοινωνικής. Εσείς ακόμα περιμένετε από τους καρεκλοκένταυρους;

Σαββατοκύριακο λοιπόν χωρίς ποδοσφαιρική δράση. Μιας και έχουμε να συζητάμε για κόκκινους φακέλους – στημένα παιχνίδια – μια βόμβα που εξερράγη σε αυτοκίνητο διαιτητή και την ΚΟΠ να λέει τα δικά της. Λες και είναι δεδομένο ότι τα κίνητρα ήταν ποδοσφαιρικά.

Από την άλλη βλέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και την αστυνομία να παίζουν ping pong, ρίχνοντας ο ένας τον μπαλάκι στον άλλο για το ποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Την ίδια ώρα που ο κ. Κούμας έλαμψε διά της απουσίας του από την εκδήλωση της ΕΑΚ για τους κορυφαίους την χρονιάς… κάτι λέγαμε για απόκρυψη ή αν προτιμάται πιο λαϊκά κρυφτό.

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από όλα αυτά προηγήθηκε και ανακοίνωση από ομάδα που προέτρεξε να προειδοποιήσει για καταγγελία των κακών εχόντων στο ποδόσφαιρο μας στην ανώτατη Ευρωπαϊκή αρχή. Ενώ κάποιες ομάδες φωνάζουν για την ανάγκη της καθόδου ξένων διαιτητών.

Η ουσία κύριοι, είναι ότι όλα αυτά τα γνωρίζαμε, αποτελούσαν κοινό μυστικό μεταξύ μας. Η μάστιγα που βασανίζει το πρωτάθλημα μας, έχει και ονόματα και θύτες αλλά και θύματα. 

Μοναδική λύση είναι η αλλαγή στις καίριες θέσεις του ποδοσφαίρου μας. Μια διαφορετική δομή τόσο στην νομοθεσία αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας. Η δημιουργία σχολής διαιτησίας με Ευρωπαίους αρμόδιους ούτως ώστε να καλλιεργηθεί η κουλτούρα του αυτοσεβασμού στους διαιτητές αλλά και του fair play, δίνοντας τους κίνητρα.

Ήρθε η ώρα να σταματήσει το μπαλάκι να ρίχνεται και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν … αλλιώς; Η μόνη λύση θα είναι το κλείσιμο… αν ρίξετε μια ματιά στα άδεια γήπεδα, δεν απέχουμε και πολύ από αυτό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X