ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ινφαντίνο: «Απαράδεκτο αυτό που έγινε από οπαδούς της Αταλάντα»

Ο πρόεδρος της FIFA καταδίκασε τα ρατσιστικά συνθήματα προς τον Βλάχοβιτς

Στο Μπέργκαμο, μερίδα οργανωμένων οπαδών της Αταλάντα εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση στον Ντούσαν Βλάχοβιτς, στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Γιουβέντους, φωνάζοντας "Είσαι Αθίγγανος" στον 22χρονο επιθετικό, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει, προσωρινά, το ματς.

Τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων οπαδών καταδίκασε ο πρόεδρος της FIFA, ο οποίος προειδοποίησε για "βαριές" τιμωρίες, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ρατσισμός, κάθε μορφής, δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο.

Η ανάρτηση του Τζιάνι Ινφαντίνο:

"Δεν υπάρχει θέση για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση στο ποδόσφαιρο. Είναι απόλυτως απαράδεκτο αυτό που έγινε από οπαδούς της Αταλάντα προς τον επιθετικό της Γιουβέντους, Ντούσαν Βλάχοβιτς, κατά τη διάρκεια αγώνα της Serie A.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο και ζητώ από τις αρμόδιες αρχές να εγγυηθούν την εφαρμογή αυστηρών κυρώσεων για την αντιμετώπιση τέτοιων επεισοδίων και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Η FIFA και εγώ είμαστε δίπλα στον Ντούσαν Βλάχοβιτς, όπως και σε κάθε άλλον παίκτη, προπονητή, υπάλληλο αγώνα, οπαδό ή συμμετέχοντα σε ποδοσφαιρικό αγώνα που έχει υποστεί ρατσιστική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης.

Τα θύματα αυτής της κακοποίησης πρέπει να υποστηρίζονται και οι δράστες να τιμωρούνται δεόντως από τις αρχές σε κάθε επίπεδο. Επαναλαμβάνω την έκκληση που έχω ήδη κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν για να πάρουν θέση οι οπαδοί και να φιμώσουν τους ρατσιστές.

Μια για πάντα: Όχι στον ρατσισμό. Όχι σε διάκριση κάθε μορφής".

aek365.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σέριε Α: Τελευταία Ενημέρωση