ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ουπαμεκανό: «Όταν ήμουν μικρός τραύλιζα και φοβόμουν γιατί με κορόιδευαν»

Ο Γάλλος μίλησε για τον τραυλισμό στην παιδική του ηλικία

Για τον τραυλισμό στην παιδική του ηλικία μίλησε στην Guardian ο Νταγιό Ουπαμεκανό. Ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου ανέφερε πως ο κόσμος τον κορόιδευε, αλλά μέσω της στήριξης από την οικογένειά του, θεραπειών και του ποδοσφαίρου, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα.

«Φοβόμουν πολύ. Όταν είσαι παιδί και τραυλίζεις, φοβάσαι να μιλήσεις διότι ο κόσμος θα σε κοροϊδέψει. Είναι δύσκολο να αποστασιοποιηθείς από το πρόβλημα. Συνεχίζεις να λες στον εαυτό σου το ίδιο πράγμα: 'Αν μιλήσω, θα γελάσουν μαζί μου'. Δεν θέλεις να επικοινωνείς με κανέναν», ήταν αρχικά τα λόγια του και πρόσθεσε:

«Με στήριξε πολύ η οικογένειά μου. Πάντα μου έλεγαν να μιλάω ελεύθερα και να μη με νοιάζει αν κάποιος θα γελάσει. Μου έλεγαν ότι αυτοί που ίσως με κορόιδευαν θα είναι στο τέλος αυτοί που θα με χειροκροτήσουν. Το πιο σημαντικό είναι να μιλάμε. Αλλά είναι δύσκολο. Αυτοί δεν ήταν στη δική μου θέση, εγώ είχα τον τραυλισμό. Ευτυχώς άκουσα τη συμβουλή της οικογένειάς μου.

Με βοήθησε πολύ το ποδόσφαιρο. Παίζοντας ως αμυντικός πρέπει να μιλάς. Στην ομάδα ο προπονητής με έκανε αρχηγό κι έτσι έπρεπε να επικοινωνώ με όλους τους συμπαίκτες μου. Στο γήπεδο αισθανόμουν πολύ καλά, κανείς δεν με κορόιδευε. Εκεί ο τραυλισμός δεν ήταν πρόβλημα»

Πηγή: Sport FM

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.: Τελευταία Ενημέρωση