ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλαφούζος: «Να ξεκινήσει καθάρα»

Θέση για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στον Παναθηναϊκό πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στο Metropolis της Θεσσαλονίκης. 

Με την αναστολή των Πρωταθλημάτων θα πάθει ζημιά η «μαφία» του ποδοσφαίρου. Οπότε θεωρώ πως είναι καλύτερα να το διακόψουμε και να το ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Δεν μας ενοχλεί το grexit. Από το να συμμετέχουμε σε κάτι που δεν ξέρουμε τι θα σφυρίξει ο διαιτητής και ποιος θα παίξει για ποιον, είναι καλύτερα να ξεκινήσουν όλα σε έξι μήνες, δεν ξέρω, ίσως και πιο μετά, όσο χρειαστεί, από την τωρινή αφετηρία, αλλά καθαρά για όλους» τόνισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Έχει ευθύνη η δικαιοσύνη που καθυστερεί τις υποθέσεις που υπάρχουν από το 2011 και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα».

Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό τόνισε πως «φέτος φταίμε εμείς για την πορεία της ομάδας, δεν μας φταίνει οι διαιτησίες. Τον κ. Στραματσόνι τον εμπιστεύομαι απόλυτα και θεωρώ όρι είναι ο κατάλληλος για να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο».

Όσο για τις τηλεοπτικές άδειες και τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη τόνισε: «Ο κάθε επιχειρηματίας υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Ήθελε να γίνει ανταγωνιστής μας. Δεν θα λέγαμε περάστε. Δεν υπήρξε πολεμική πάντως. Κάποια πράγματα που μετέδωσαν κι άλλοι σταθμοί, τα δείξαμε κι εμείς. Έμπαινε στα δικά μας χωράφια. Από μένα δεν άλλαξε κάτι πάντως».

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μιλησε

Για τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα:

«Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότερο φόβοι ότι διολισθαίνουμε σε μια κατάσταση… κολομβιανή. Έχουμε μια Μαφία που κερδοσκοπεί σε βάρος μίας ομάδας ή κάποιων ομάδων, απειλούνται διαιτητές και πέστε μου ποιος διαιτητής δε θα φοβηθεί αύριο μεθαύριο. Ήταν έτοιμη η ΚΕΔ να αποβάλλει πολλούς κακούς διαιτητές από τους οποίους έχουμε υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια. Πριν από μερικά χρόνια είχαν ανατινάξει τον φούρνο του κ. Κωνσταντινέα. Η βία είναι συνεχής, επειδή τους έχει στριμώξει η κυβέρνηση. Πρέπει να ομολογήσω ότι έχει σταθερή γραμμή, άλλαξε τους δικαστές γιατί παλιά γίνονταν απίθανα πράγματα στις επιτροπές. Με τη FIFA και τη UEFA στρίμωξε την ΕΠΟ και ανάγκασε πολλά μέλη να παραιτηθούν. Όλα αυτά είναι θετικά και έχει γίνει μεγάλο έργο. Ο εμπρησμός στο σπίτι του κ. Μπίκα νομίζω πως είναι αντιδράσεις ενός πληγωμένου θηρίου επειδή κινδυνεύει να τελειώσουν οι μέρες., είναι στριμωγμένη η εγκληματική οργάνωση».

Για τη «συμμαχία» των τριών:

«Οι μεγάλες και μεσαίες ομάδες εκτός από μία συνεννοούμαστε. Και οι άνθρωποι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα και προβλήματα και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι σαφές ότι τα προβλήματα ξεκινούν από τον Ολυμπιακό. Όταν υπάρχει ένα σύστημα και μία ομάδα παίρνει 30 εκατομμμύρια από όλους τους άλλους και συνολικά 200 εκατ. ευρώ παραπάνω, πέρα από όλα τα άλλα δημιουργούνται ανισότητες και υπάρχει τεράστια καχυποψία».

Για το αν η ομάδα του έκανε επενδύσεις και την απόσταση με τον Ολυμπιακό:

«Κάναμε εκτεταμένες επενδύσεις όπως και ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός μας κέρδισε δίκαια, ο διαιτητής ήταν άψογος και στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε ένα δυο παράπονα διαιτητικά, αλλά όλες οι ομάδες έχουν τέτοια. Αυτό συμβαίνει. Οι επτά βαθμοί δεν οφείλονται στην κακή διαιτησία, οφείλονται στα λάθη που κάναμε εμείς. Με δικά μας λάθη και με κακή συγκυρία γεγονότων ανθρώπων. Ήμασταν άτυχοι, δεν είχε δεχθεί γκολ η ομάδα από στημένες φάσεις και τα λάθη που έγιναν, έγιναν από τους καλύτερους μας παίκτες».

Για το θέμα προπονητή:

«Πέρυσι τέτοια εποχή έφυγε ο κ. Αναστασίου, που ήταν εξαιρετικός προπονητής, αλλά είχαν τελειώσει οι σχέσεις του με ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Ήρθε ο κ. Στραματσόνι, που είναι μεγάλος προπονητής, είχε εμπειρία από ιταλικό πρωτάθλημα και κάναμε πολλές μεταγραφές και τον Ιανουάριο και το καλοκαίρι. Φέραμε τον Μολέδο, τον Χουλτ, τον Λεντέσμα, τον Ιμπάρμπο, τον Γουακάσο, έγινε μεγάλη προσπάθεια με πολύ καλούς παίκτες. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πάθαμε καθίζηση τον τελευταίο μήνα. Δε θα χαλάσω αυτό που στήσαμε, θα είναι λάθος. Θέλουν γρήγορες λύσεις οι φίλαθλοι, αλλά δε θα διαλύσουμε αυτό που στήσαμε. Εχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας για το στόχο μας, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Για το αν θα ήταν υπέρ του να σταματήσει το Πρωτάθλημα:

«Αν η Μαφία αλλοιώνει το ελληνικό πρωτάθλημα συστηματικά, όπως σε ματς της προηγούμενης σεζόν και να μας εκβιάζει, ναι, να μην έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν έχει βάλει λεφτά, έχει βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο η Μαφία. Καλύτερα ας ξεκινήσουμε από το μηδέν. Μίλησα με έναν ακόμη πρόεδρο και η αντίληψη είναι κοινή».

Για την επιλογή Γκαγκάτση:

«Αν ο κ. Γκαγκάτσης δουλεύει υπό κάποιες προυποθέσεις και παρά το παρελθόν του, αν μπορεί να δώσει τις διασφαλίσεις για τη διαφάνεια, έχει τις ικανότητες και την εμπειρία να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχοντας κάνει και λάθη ο ίδιος, μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Πιστεύω πως οι άνθρωποι αλλάζουν και μαθαίνουν από τα λάθη τους και θεωρώ ότι μπορούμε να προτιμήσουμε ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και έχουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Είναι ικανός και ξέρει πώς παίζονται τα παιχνίδια, είναι κατάλληλος να τα θεραπεύσει».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το αν διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους με αφορμή το τηλεοπτικό θέμα:

«Η κάθε ομάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Ο κ. Σαββίδης ήθελε να μπει στο χώρο της τηλεόρασης και να γίνει ανταγωνιστής μας. Δε σημαίνει ότι και στην τηλεόραση θα λέγαμε περάστε χωρίς να λέγαμε το παραμικρό. Δεν κάναμε κάτι τραγικό, δεν αναπτύξαμε πολεμική. Μία δύο περιπτώσεις με κάποιες πληροφορίες τις αναμεταδόσαμε, μία ή δύο φορές το πολύ. Ο κ. Σαββίδης ήταν επικίνδυνος ανταγωνιστής και έμπαινε στα δικά μας χωράφια. Δείξαμε και αλληλεγγύη στα παλιά κανάλια. Δεν άλλαξε κάτι στη σχέση μας, ούτε μου παραπονέθηκε ο κ. Σαββίδης».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση