ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι εξηγήσεις του Μοράις

Ψύχραιμος παρουσιάστηκε ο Ζοσέ Μοράις μετά την ισοπαλία (2-2) της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: «Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, με πολλά καλά πράγματα. Βάλαμε ένα γκολ, είχαμε στιγμές καλού ποδοσφαίρου και επίσης κάποιες στιγμές ανησυχίας, τις οποίες ελπίζω να λύσουμε στο μέλλον. Στο β’ ημίχρονο συνεχίσαμε το παιχνίδι μας, βάλαμε τα δεύτερο γκολ και στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να βάλουμε και ένα τρίτο και ένα τέταρτο.

Το ρεζουμέ του β’ μέρους ήταν τα πέντε λεπτά λιγότερης συγκέντρωσης από αυτά που θέλαμε στο παιχνίδι μας. Περισσότερο από δικά μας λάθη δεχθήκαμε τα δυο γκολ και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, που ήταν δυσάρεστο γιατί χάσαμε δυο πόντους. Αυτή είναι η σύνοψη. Ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο, ξέρουμε τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο και έχουμε δυο βδομάδες για να επιλύσουμε τα προβλήματα».

Για τον λόγο που δεν έβαλε κάποιον αμυντικογενή παίκτη για να κρατήσει το σκορ: «Νομίζω ότι το παιχνίδι σήμερα δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες των παικτών, αλλά χρειαζόταν μια συνέχεια στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού, τον οποίο πρέπει να τον κρατάμε για μεγαλύτερο διάστημα».

Για το αν ο Αλμέιδα είχε οδηγία να βγαίνει από την περιοχή στο τέλος: «Οι επιθετικοί μας όταν επιτιθέμεθα είναι ελεύθεροι να κινούνται όπου θέλουν για να νιώσουν ελεύθεροι και να μπορέσουν να σκοράρουν. Αυτό έχει να κάνει με την ικανότητα και την κινητικότητα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την τακτική συμπεριφορά του Πατίτο και το συνολικό πρόβλημα της ομάδας: «Μέχρι το σημείο που ο Πατίτο ήταν στο γήπεδο νομίζω ότι νικούσαμε 2-0. Νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με την ικανότητα της ομάδας, αλλά με το να έχει μεγαλύτερη συνέπεια στο παιχνίδι. Υπήρξαν στιγμές που η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να αυξάνονται αυτές οι στιγμές. Η ομάδα δεν ήξερε μέχρι σήμερα πώς να παίξει παραγωγικό παιχνίδι και ίσως υπήρξε βιασύνη. Νομίζω ότι θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα, με την κινητικότητα και τον αριθμό των παικτών που θα βρίσκονται μπροστά. Θα είμαστε πιο επίμονοι μπροστά και ελπίζουμε να το αλλάξουμε».

Για το πότε θα συνδυαστούν οι καλές εμφανίσεις με αποτελέσματα: «Για να συνδυάσεις τα αποτελέσματα με τις καλές εμφανίσεις χρειάζεσαι έναν συγκεκριμένο χρόνο. Είμαστε πολύ κοντά. Σήμερα, ας πούμε, θα έπρεπε να νικήσουμε 5-0 και τελικά ήρθαμε 2-2. Όταν προηγούμαστε, πρέπει να βάζουμε παραπάνω γκολ για να τελειώνουμε το ματς. Δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά αυτοί οι παίκτες μπορούν να το καταφέρουν. Με υποστήριξη, νομίζω ότι μπορούν να δώσουν χαρά στον κόσμο. Οι φίλαθλοι μπορούν να πιστεύουν σε αυτό, ότι η ομάδα θα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και θα κάνει νίκες».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Για να είσαι σταθερός και να έχεις συνέχεια πρέπει να δουλευτούν κάποια πράγματα. Αν μπορώ να ζητήσω κάτι είναι οι οπαδοί μας να βοηθήσουν τους παίκτες μας να ξανακερδίσουν την αυτοπεποίθησή τους και να φτάσουμε σε αυτό που ζητάμε. Καταλαβαίνω ότι είναι απογοητευμένοι, αλλά το μόνο που ζητάω είναι λίγο υποστήριξη γιατί θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Τους χρειαζόμαστε ψυχολογικά και τους ζητάμε τη βοήθειά τους. Θα έχουμε καλή ομάδα.

Η ΑΕΚ χρειάζεται τίτλους, αλλά για να το καταφέρουμε χρειαζόμαστε τύχη κάποιες φορές και φυσικά ποιοτική δουλειά. Αυτή τη στιγμή την ποιότητα στη δουλειά την έχουμε, χρειαζόμαστε λίγη τύχη. Η τύχη έχει να κάνει βέβαια και με την ποιότητα που μπαίνει στη δουλειά. Όσο καιρό είμαι εδώ έχω κάνει 12 προπονήσεις και το βλέπω μπροστά μου ότι οι παίκτες μπορούν να τα καταφέρουν».

Για το λάθος του Ανέστη: «Ο Ανέστης δεν είναι τερματοφύλακας για να δεχθεί τέτοιο γκολ, αλλά αυτά συμβαίνουν».

Για το αν ισχύει ότι τσακώθηκε με τον Πλατέλλα: «Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν παίκτη. Είναι φυσιολογικό σε κάποιες περιπτώσεις ένας παίκτης να μην παίζει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε καυγάς».

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση