ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανεκτίμητη για την Κύπρο η νίκη της Καρολίνας Πελενδρίτου

Επιτυγχάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1.19.78, στην κατηγορία 100μ. άφησε πίσω της τη μεγάλη της αντίπαλο Ζία Μα

24sports team

info@24sports.com.cy

Η Καρολίνα Πελενδρίτου για ακόμη μια φορά κατέκτησε την κορυφή του κόσμου κατακτώντας το τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και το έκτο μετάλλιο συνολικά στην κορυφαία Παραολυμπιακή διοργάνωση στην αθλητική της σταδιοδρομία.

Επιτυγχάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1.19.78, στην κατηγορία 100μ. πρόσθιο SB11 άφησε πίσω της κατά τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου την μεγάλη της αντίπαλο Ζία Μα από την Κίνα.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ύστερα από το χάλκινο στα 50μ. Ελεύθερο SB11. Προηγούμενα, το 2004 στην Αθήνα πήρε το χρυσό στα 100μ. Πρόσθιο (SB13), στο Πεκίνο το 2008 κατέκτησε το χρυσό στα 100μ. Πρόσθιο (SB12), και το χάλκινο στα 200μ. Μικτή (SM12), και στο Λονδίνο το 2012 το αργυρό στα 100μ. Πρόσθιο (SB12).

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου, τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου και ολόκληρη η Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου, συγχαίρουν θερμά την Ολυμπιονίκη μας. Η νίκη της Καρολίνας είναι για την χώρα μας ανεκτίμητη. Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας σε ολόκληρη της κυπριακή κοινωνία. Η συγκλονιστική και εμπνευσμένη προσπάθεια της είναι γεμάτη από την ελπίδα για τη ζωή που προσφέρει ο αθλητισμός και παράλληλα εμβολιάζει την κυπριακή νεολαία με τα θετικά μηνύματα που αποστέλλονται.  

Απευθύνουμε θερμά επίσης συγχαρητήρια στην οικογένεια και τους προπονητές της Καρολίνας. Στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού (ΝΟΛ), αθλήτρια του οποίου είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης, στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης (ΚΟΕΚ) και στην Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ).

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση