ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δανία: Υποδοχή ήρωα για τον νικητή του Tour d France

Χιλιάδες Δανοί βγήκαν στους δρόμους για τον πρωταθλητή ποδηλασίας

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο  Γιόνας Βίνγκεγκραντ κέρδισε τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Ο 25χρονος Δανός έγραψε ιστορία στον πιο γνωστό και σπουδαιότερο αγώνα ποδηλασίας στον κόσμο με την ιστορία του να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πριν από 6 περίπου χρόνια ο Δανός είδε το μέλλον του στην ποδηλασία να βρίσκεται στον αέρα. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να δουλέψει σε ψαράδικο αφού με κάποιο τρόπο έπρεπε να ζήσει. Καθημερινά ξεκινούσε δουλειά απ’ τις 4 το πρωί στο λιμάνι, ενώ το απόγευμα αποκατάσταση και προπόνηση ήταν το σταθερά στο πρόγραμμα του. Έμεινε στη δουλειά μέχρι το 2019 και έπειτα αφοσιώθηκε στην ποδηλασία.

Πλέον όμως όλα ανήκουν στο παρελθόν. Η τεράστια επιτυχία του στον γύρο της Γαλίας του χάρισε πέραν των 2.5 εκατομμυρίων, κάτι που εκ των πραγμάτων πρόκειται για μια τεράστια ανταμοιβή. Η μεγαλύτερη όμως δεν είναι τα χρήματα (αν και κανείς δεν λέει όχι σε 2.5 εκατομμύρια), αλλά το γεγονός πως κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και γνώρισε την αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς στην χώρα του.

Μια φωτογραφία είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας του αλλά και το πως οι Δανοί υποδέχθηκαν τον πρωταθλητή τους.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση